Bodrum'da engelsiz coşku

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Dünya Engelliler Günü, yürüyüş ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Engelliler kendileri için hazırlanan programda doyasıya eğlendi.

Bodrumda engelsiz coşku
03 Aralık 2013 Salı 20:06 tarihinde eklendi.
 
Bodrum Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla ilçede '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' için program hazırlandı. Otogarda bir araya gelen engelliler, Bodrum Kız Teknik ve Meslek Lisesi Bando Takımı eşliğinde Belediye Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi, Umurca İlkokulu Engelliler Özel Sınıfı, Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) öğretmen ve öğrencileri ile engelli dernekleri üyeleri katıldı.

Engeliler, yol boyunca, 'Sevgi Engel tanımaz', 'Sizde engelli dostu olabilirsiniz', 'Unutma sende bir engelli adayısın', 'Ön yargı en büyük engeldir', 'Engelliyiz ama engel değiliz', 'Engellerimi aşmak için elimden tutun' yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüşte engellilere polis ekipleri de eşlik etti. Yollar engellilerin geçişi sırasında kapatıldı. Yürüyüşün ardından meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
 
KIZI İÇİN
 
Daha sonra etkinlik İskele Meydanı'nda devam etti. Engelliler yararına düzenlenen gıda kermesinin de yer aldığı programda, engelli öğrenciler şiirler okuyup, hazırladıkları gösterileri sundu. Etkinlikte, engellilere öğretmenleri, ebeveynleri ve yakınları da eşlik etti.

Zihinsel engelli kızı Bestanur Özcan için branş değiştirdiği mesleğinde 25 yılı geride bırakan Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi sınıf öğretmeni Zerrin Topaloğlu etkinliğe katıldı. Eşinden boşandığı öğrenilen Topaloğlu, kızına evde annelik, okulda öğretmenlik yaptığını belirterek, "Kızımla böylece daha çok ilgilenebiliyorum" dedi.
 
RİTİM GÖSTERİSİ SUNDULAR
 
Tekerlekli 7 sandalyenin ihtiyaç sahiplerine verildiği etkinlikte Bodrum Sağlık Vakfı ritim atölyesi öğrencileri de bir gösteri sundu. Sahnede, 17 yaşındaki cam kemik hastası Niyazi Gök yattığı yerde arkadaşlarına eşlik etti. Kutlamalarda, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP'li Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, ZİÇEV Başkanı Ülay Karakoç da yer aldı.

DHA