Bodrum'da festival coşkusu

Bodrum'da başlayacak olan 25. Bodrum Cup Yelkenli Yat Yarışmaları öncesinde Yat Yarışları Korteji Yürüyüşü düzenlendi.

Bodrumda festival coşkusu
21 Ekim 2013 Pazartesi 20:07 tarihinde eklendi, 1.236 kez okundu.
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde start alacak olan 25'inci Bodrum Cup Yelken Yarışmaları'na katılacak yüzlerce yat kaptanı, denizci, turist ve personelin katıldığı Yat Yarışları Korteji Yürüyüşü ilçede festival ve karnaval havası isterdi.

Yabancı animasyon ekiplerinin seksi dansçılarının nefesleri kestiği gösterilerin sergilendiği yürüyüşte eski kaptanlar yaşlı süngerciler ellerinde pankartlarla, rant uğruna birer birer kaybolan koylara dikkat çekti.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, "Bu coşkuyu, denize koylara bu güzelliklere borçluyuz. Bu koyları hep birlikte korumak için ne gerekiyorsa yapalım" dedi.
 
Bodrum'da yarın (Salı) başlayacak olan 25'inci Bodrum Cup Yelkenli Yat Yarışmaları öncesinde bugün akşam saatlerinde Milta Marina A.Ş. önünden başlayan Yat Yarışları Korteji Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Bodrum Belediye Başkanı Chp'li Mehmet Kocadon, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, eski süngerciler, yaşlı kaptanlar, yarışmalara katılacak yatların personeli, turistler ve çevrecilerle yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
 
Karşıyaka Belediyesi ve Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Lisesi bando takımlarının müzikleri eşliğinde Neyzen Tevfik Caddesi'nden İskele Meydanı'na kadar düzenlenen yürüyüşte, Sunu Sahne Organizasyon'un ekibinde yer alan 16 ülkeden 60 dansçı yaptıkları dans ve gösterilerle nefesleri kesti. Tarihteki ilk kadın Artemisia'nın Bodrum'a gelişini Kız Meslek Lisesi 11-G sınıfı öğrencilerinden Büşra Appak (15) canlandırdı.
 
Koyların imara açılmasını protesto eden çevreciler de ellerinde pankartlar taşıdı. Belediye Başkanı Kocadon, "Amacımız Bodrum guletlerini Akdeniz'de daha da çok arttırmak. Yıllardır bıkmadan usanmadan bu yatları geliştirerek dünyanın en güzel yatları haline getiren ustalarımıza bu yatları kullananan kaptanlarımıza minnet borcumuzu bu şenliklerle ödüyoruz" diye konuştu.
 
Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ise "Bugün yaklaşık iki saat süren denizcilerin ve turistlerin coşkusunu denize koylara bu güzelliklere borçluyuz. Bu güzellikler olmasa bu coşkuda olmazdı. Bu koylar bu temiz denizler olmazsa bu coşku da olmaz. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın haklı tepkisine katılıyoruz, bu koyları hep birlikte korumak için ne gerekiyorsa yapalım" dedi. 

DHA