Bodrum’da 'MEB yasa tasarısı' protestosu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 'Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' eğitim sendikaları üyelerince protesto edildi.

Bodrumda MEB yasa tasarısı protestosu
26 Şubat 2014 Çarşamba 19:10 tarihinde eklendi.
 
Bodrum Belediye Meydanı’nda bir araya gelen sendika üyesi yaklaşık 100 kişi basın açıklaması yapıp, sloganlara atarak protesto gösterisinde bulundu. 'MEB Torba Yasasına Hayır' yazılı dövizlerin taşındığı protestoya katılanların ön tarafında, kapaklarının içinde 'Bilal Oğlan Kutusu', 'Hırsız Var' ve 'Hükümet İstifa' yazılı kutular yer aldı. 
 
'Bilal Oğlan Kutusu' yazılı kapağın önündeki kutu içerisine raptiyelenmiş 5 lira olduğu görüldü. Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Anadolu Eğitim-Sen adına hazırlanan ortak basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Bodrum Temsilcisi Hüseyin Tekinay okudu.

“Eğitimde tarihin en büyük tasfiye yasasına ve siyasi iktidarın dayatmalarına itiraz ediyoruz” diye başlayan açıklamada, “Büyük bir panik yaşayan siyasi parti, eğitim sisteminde büyük bir alt üst oluş yaşanmasına neden olacak olan MEB Yasa Tasarısı ile eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir.

Tasarı ile dershanelerin dönüştürülmesi bahanesiyle kamu kaynakları özel okullara aktarılmak istenmekte, devlete ait arazi ve okul binalarının özel sektöre ve çeşitli amaçlarla kurulmuş vakıflara devredilmesi ya da kiralanmasının hesabı yapılmakta.

4 yıl ve üzeri görev yapmış olan bütün eğitim yöneticilerinin tek bir yasa ile görevden alınması ve siyasi iktidarın bir dediğini iki etmeyen valiler tarafından atanmasının adımları atılmak istenmektedir. AKP, tıpkı emniyet ve yargıda olduğu gibi eğitimde de yandaşlarını kilit noktalara getirme hevesindedir” denildi. 
 
Bugün aday öğretmenlere getirilen ne olduğu belli olmayan performans kriterlerinin yarın tüm öğretmenlere ve diğer tüm eğitim çalışanlarına getirileceği açıktır” diye devam eden açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hükümetin eğitim sistemini telafisi çok zor olan yeni bir kaosun içine itmek istemesi karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız beklenemez. Hükümetin eğitim sistemini hem içerik hem de yönetim anlayışı olarak kendi siyasal hedefleri ve ideolojik çizgisine paralel bir şekilde biçimlendirmesine sessiz ve tepkisi kalmamız mümkün değildir.”
 
Bazı siyasi partilerin de destek verdiği eylemde, hükümet ve AK Parti aleyhine sloganlar atan grup, dah asonra sessizce dağıldı.

DHA