Bodrum'da temizlik çalışmaları başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve akşam saatlerine kadar devam eden sağanak yağış sonrası sular altında kalan evlerde, belediye ekiplerince tahliye ve temizlik çalışmaları başladı.

02 Ocak 2014 Perşembe 20:23 tarihinde eklendi.
 
Akşam saatlerine kadar süren sağanak yağmur nedeniyle Bitez beldesi köyiçinde bulunan dere taşınca cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

Zabıta ve itfaiye ekipleri tarafından akşam saatlerine kadar kapatılan trafik, polis tarafından kontrollü olarak arka sokaklardan verilmeye başlandı. Birçok ev ve iş yerinin sular altında kaldığı Bitez’de vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. Bodrum Belediyesi ve Konacık Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri, yağış sonrası sular altında kalan evleri tespit ederek tahliye çalışması yaptı.
 
EVİ SULAR ALTINDA KALINCA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
 
Yalı Mahallesi'nde evini su basan Türkan Mazı, gözyaşları içinde yetkililerden yardım isteyerek, şunları söyledi: “Senelerden beri buraya beş defa su girdi. Belediyemize söyledik kaç defa, evde annem yatıyor, 84 yaşında kadın. İçeride buzdolapları ve koltuklarım var, her şeyim mahvoldu.

Bunun önlemini kim alacak kim bize yardım edecek. Şu anda sinirlerim çok bozuk. Yardım istiyorum yetkililerden, gelip bakıp görsünler. Belediye Başkanımızı da aradım, gelip görsün diye. Bana ve yaşlı anne ve babama lütfen yardım etsinler.” Sular altında kalan evin önünde bir vinç yardımıyla kanal açılarak suyun bir bölümü tahliye edilmeye çalışıldı. 
 
Aynı mahallede evi sular altında kalan başka bir vatandaş ise sabah kalktığında evinde dere gibi su aktığını ifade ederek, evinin sular altında kaldığını ve eşyalarının hasar gördüğünü ifade etti. Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Bodrum’a son 24 saatte metrekareye yaklaşık 70 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

DHA