Bodrum'da yelken yarışı heyecanı başladı

Türkiye Yelken Federasyonu Yarıyıl Kupası, bugün, Muğla'nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak Beldesi'nde başladı.

06 Şubat 2014 Perşembe 20:36 tarihinde eklendi.
 
Türkiye Yelken Federasyonu ve Yalıkavak Belediyesi'nin organizasyonluğunda 04-08 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu Yarıyıl Kupası'nda startı, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Günay Gökdeniz verdi.

Sporcular yarışların ilk günü optimist kategorisinde mücadele ederken ikinci gün ise laser kategorilerinde kıyasıya mücadele verecek. Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) takviminde yer alan TYF Yarı Yıl Kupası, optimist, laser standart, laser radial ve laser 4.7 kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda 60 kulüpten 600 sporcu mücadele ediyor.
 
Yalıkavak Belediyesi Başkan Vekili Günay Gökdeniz (CHP) hem spora hem de kış turizmine katkı sağlayan yarışların çekişmeli geçtiğini belirtip, "Şu anda Yalıkavak'ta Türkiye Grubu'ndan 600'e yakın yakın yarışmacının bulunduğu organizasyonu yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Amacımız beldemizde spora katkının yanı sıra kış turizmini de geliştirmek. Bu vesileyle Yalıkavak'ta bin kişiye yakın misafiri ağırlıyoruz. Bu da altı otelimizin dolu olduğunu gösteriyor" dedi.
 
Yarışmaların baş hakemi Ali Turan Yılmazkoç da "Yarıyıl Kupası birincileri çıkacak. Bunlar aynı zamanda Türkiye Hakemler Federasyonu'nun dünya ve Avrupa şampiyonalarında yarışma hakkını da kazanacaklar. Şu anda yarışan sporcularımız arasında 12-13 tane milli sporcumuz var. Bunlar Türkiye'yi temsil ediyorlar. Burada, Avrupa Takım Yarışması üçüncüsü çocuklar da var" dedi.
 
Yarıyıl kupası, 8 Şubat 2014 Cumartesi günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

DHA