Bodrum'u lodos vurdu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bugün öğle saatlerinde başlayan şiddetli lodos, bazı küçük balıkçı tekneleri batırırken, ahşap iskeleler parçalandı, feribot seferleri iptal edildi.

Bodrumu lodos vurdu
14 Mart 2013 Perşembe 18:53 tarihinde eklendi.

 

 
Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan şiddetli lodos Bodrum'da hayatı olumsuz etkiledi. Turizm sezonunun başında tatil için gelen Hollanda ve Danimarkalı turistler otellerinden çıkamazken Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis Beldeleri sahilindeki bazı küçük balıkçı kayıkları battı, işyerlerini su bastı, iskeleler hasar gördü.

Amatör balıkçılar, teknelerini kurtarmak için saatlerce uğraşmak zorunda kaldı. Fırtına, bazı işyerlerinin tabelaları ile evlerin çatı ve teraslarındaki güneş enerji sistemlerinien de zarar görmesine neden oldu. Bugün ve yarın yapılması gereken Bodrum - İstanköy (Kos) ve Bodrum- Datça feribot seferleri dalga yüksekliğinin açık denizde 5 metreyi aşması üzerine karşılıklı olarak iptal edildi. Güllük Limanı'ndan İsrail'e maden götüren kuru yük gemileri de çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu.
 
Amatör balıkçı Hakan Özbaylan (26), "Fırtına halatlarını kopardığı teknelerin batmasına neden oldu. Önceden tedbir alınması sayesinde az hasarla kurtardık" dedi. Güllük Limanı'ndan İsrail'e maden götüren kuru yük gemileri ise çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu.
 
Şiddetli lodosun yarından itibaren sağanak yağış ile birlikte iki gün daha etkisini sürdüreceği belirtilirken, belediyeye zabıta ve itfaiye ekipleri alarma geçirildi. 

DHA