Boğaz'da tur teknesinde yangın!

İstanbul’da Adalar’dan Bostancı'ya gelen özel teknede çıkan yangın paniğe neden oldu.

Boğazda tur teknesinde yangın!
02 Nisan 2013 Salı 17:23 tarihinde eklendi, 1.092 kez okundu.

 

Teknenin kıyıya yanaştığı sırasında başlayan yangına deniz polisi ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yolcular gemiden tahliye edildi. 
 
Adalar-Bostancı seferine yapan Mavi Marmara şirketine ait 'Sabret İstanbul' isimli teknede başlayan yangın büyük paniğe neden oldu. Belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangının hemen ardından deniz polisi ve diğer ekipler müdahale için sahile geldi. Bir yandan da özel motor iskeleye yanaşarak yolcuları tahliye etmeye başladı. 
 
İlk belirlemelere göre yangın nedeniyle yaralanan olmadığı ancak gemide hasar meydana geldiği öğrenildi.  
Olay yerindeki söndürme ve tahliye çalışmaları sürüyor. 
 
TEKNEDEKİ YANGINA TUR FİRMASINDAN AÇIKLAMA
 
S.S. Mavi Marmara Kooperatifi, Bostancı açıklarında tur teknesinde çıkan yangınla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: 
 
02.04.2013 tarihinde kurumumuz bünyesinde hizmet veren SABRET isimli yolcu gemimiz 16:20 Heybeliada, 16:35 Büyükada - Bostancı seferini yaparken henüz belirlenemeyen teknik bir arıza sebebi ile makine dairesinde yoğun bir duman oluşmuştur.

Yine kurumumuza hizmet veren Yeni Ahmet Kaptan ve Demokan isimli yolcu gemilerimiz ile 230 yolcu tahliye edilerek emniyetli bir şekilde Bostancı iskelesine ulaştırılmıştır. Herhangi bir can ve mal kaybı veya yaralanma söz konusu değildir. Bu olay ile ilgili teknik tahkikat devam etmektedir.

CİHAN/DHA