Bolşoy tiyatrosu yeniden açıldı

Türkiye'nin önde gelen tenorlarından Murat Karahan, dünyaca ünlü Rus Bolşoy Tiyatrosu'nda 40 yıl sonra sahne alan ikinci Türk sanatçı ve ilk operacı oldu.

Bolşoy tiyatrosu yeniden açıldı
09 Şubat 2013 Cumartesi 11:49 tarihinde eklendi.

 

Moskova'daki dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu'nda, Bolşoy Topluluğu ile Giselle Balesi'nde Giselle rolünde sahneye çıkıp dans eden ilk Türk balerin olan Meriç Sümen'den tam 40 yıl sonra opera sanatçısı Murat Karahan sahneye çıktı. Letonya Ulusal Operası'nın sahneye koyduğu 'Lucia di Lammermoor' operasında başrol oynayan Karahan, Rus izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Karahan, çocukluğunda hayalini kurduğu ve "İsmi ile büyüdüm" dediği Bolşoy Tiyatrosu'nda sahneye çıkmanın çok gurur verici olduğunu söyledi. Ünlü tenor, Bolşoy'da sahne alan ilk Türk operacı olmasının kendisi için çok büyük bir gurur olduğunu kaydederek şöyle dedi:
 
"Bunu ben de yeni öğrendim. Bunu burada ki Rus yetkililer de söyledi. Daha önce Eski Genel Müdürümüz Devlet Sanatçısı Sayın Meriç Sümen hanımefendinin, Bolşoy'da dans ettiğini biliyordum. Başka da bir bilgim yoktu. Aslında benim için de bir sürpriz ve çok büyük bir gurur oldu."
 
Oyun ve bitiminde Rus seyircisinin kendisini ayakta alkışlamasının çok heyecan verici olduğunu söyleyen Karahan, Bolşoy Tiyatrosu'nda bir Türk sanatçı olarak böyle bir ilgi ile karşılanmanın kendisini çok gururlandırdığını söyledi. Oyunu izleyenler arasında yer alan Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin ise, Büyükelçi olarak görev aldığı Rusya'da bir Türk sanatçının uzun uzun ayakta alkışlanmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Büyükelçi Sezgin, şöyle dedi:
 
"Yurt dışında başarı gösteren bütün sanatçılarımızla iftihar ediyoruz. Gittikçe de bu sanatçılarımızın sayısı artıyor. Tabii ki çok yakın bir akrabam olması Murat'ın kuzenim olması ayrı bir iftihar vesilesi benim için. Ama tüm sanatçılarımızla iftihar ediyoruz. Hem bireysel ölçekte, hem ülkem adına çok sevindim çok mutlu oldum. Heyecanlandım."

DHA