Bolu'da 21 koruyucu aileye ihtiyaç var

Aile ve Sosyal Politikalar Bolu İl Müdürü Kadir Pulat, müdürlüğe bağlı evlerde kalan çocukların 21 koruyucu aile ihtiyacı olduğunu söyledi.

26 Haziran 2013 Çarşamba 16:25 tarihinde eklendi.

Pulat, "Ev sistemi şu an en ideal ve en uygun model olduğunu düşünüyoruz. Ama bununda yeterli olmadığı evlerin de kapatılarak çocukların aile ortamında büyümesi temennimiz." dedi.

Çocukların 0- 25 yaş aralığında olduğunu belirten il müdürü, çocukların evlerde yaş kriterlerine göre yerleştirildiğini söyledi. Koruyucu aile yönetmeliği ile birlikte bu hizmetin yaygınlaştırılmaya çalışıldığını belirten Pulat, "Koruyucu aile modelinde anne baba veya vasisi dışında 25 ve 65 yaş arasında olan düzenli geliri olan, kötü alışkanlıkları olmayan kişiler koruyu aile olabilir. Ve bu kişilere koruyucu ailelere yaş ve eğitim durumlarına göre 450 ile 800 lira arasında aylık ücret ödenmekte. Ayrıca bakan kişinin sigortası yapılmakta. Yine çocukların harçlığı eğitim giderleri, sağlık giderleri giyimleri tamamen kurumumuz tarafından karşılanmakta. Bu çocuklar 18 yaşına kadar yine devletimizin çocuğu olarak kalmakta. Hatta üniversiteye devam ederse çocuklarımız 25 yaşına kadar da yine devletin çocuğu olarak her türlü giderleri devlet tarafından karşılanmakta. Ekonomik nedenlerden dolayı güçlük çeken ailelere yönelikte sosyal destek yardımlarımız var. Ekonomik nedenden dolayı çocuğunu okutmakta eğitmekte ihtiyaçlarını gidermekte zorlanılıyor. Okula giden çocuklar için 530 lira. Bu her yıl değişmekte. Okula gitmeyen çocuklar ile ilgili 420 lira gibi her ay düzenli nakdi yardım yapılmakta." dedi.

BOLU'DA KORUYUCU AİLE SIKINTISI VAR

Son 2 aya kadar Bolu'da koruyucu aile bulunmadığını söyleyen Kadir Pulat, "Ancak şu anda 4 çocuğumuz koruyucu aileye yerleştirilmiş durumda. Tabi bir takım müracaatlar var. Onları da inceliyoruz. Onların sayısını da artırıp çocuk evlerimiz de kapatırız ve bizim için başarı buradadır." şeklinde konuştu.


CİHAN