Bolu'da internet dolandırıcılığı

İnternet üzerinden alışveriş yapanların kart numaralarını ve hesap bilgilerini kopyalayıp kuyumculardan alışveriş yapan iki kişi yakalandı.

Boluda internet dolandırıcılığı
05 Şubat 2013 Salı 19:34 tarihinde eklendi.

 

Bolu'da veteriner hekimlik yapan Süleyman Küçükala isimli bir vatandaş, eşine ek kart çıkardı. İnternet üzerinden alışveriş yapan kadının kredi kartı bilgileri ise alışveriş yaptığı sırada çalınarak kopyalandı.

Durumdan haberi olmayan Küçükala'nın eşi, alışveriş için gittiği bir mağazada kart limitinin yetersiz olduğunu öğrenince banka görevlilerini aradı. Yapılan incelemeler neticesinde kredi kartı ile İstanbul'daki bir kuyumcudan yine internet üzerinden 2 bin 500 TL'lik alışveriş yapıldığı öğrenildi. 
 
Süleyman Küçükala, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. İstanbul Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ile irtibata geçen Bolu polisi, kuyumcuya, aynı durumun tekrarlanması halinde ihbarda bulunmalarını belirtti. Aynı yöntemle başka bir kart numarası ile kuyumcudan 4 bin 500 TL değerinde altın siparişi veren zanlılar, altınları almaya gittikleri zaman yakalandı. İstanbul'da göz altına alınan Serdar K. ve Emrah A., Bolu Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, internet üzerinden alışveriş yapılırken dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

CİHAN