Bölüm 1.si ve 2.si mezun olamadı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde iki öğrenci bu yıl mezun olamadı. Ama bu durum, öğrencilerin başarısız olmasından kaynaklanmıyor. Çünkü biri bölüm birincisi, diğeri de bölüm ikincisi. İddiaya göre, durumun nedeni sistem arızası ve ihmal olarak gösteriliyor.

Bölüm 1.si ve 2.si mezun olamadı
23 Haziran 2016 Perşembe 08:50 tarihinde eklendi, 2.078 kez okundu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Berk Can Malkoç, okula iki yıl önce yatay geçişle kaydoldu ve tüm derslerini tamamladı. Malkoç, bölümdeki en yüksek ortalamaya sahip oldu.
 
Mezun olacağını zanneden ancak son anda okulundan eksik bir dersi olduğunu öğrenen Malkoç,  "Ben şu anki ortalamamla bölüm birincisi olacaktım, benimle aynı şey başına gelen arkadaşım da bölüm ikincisi olacaktı ama bölüm birincisini bırakalım mezun bile olamadık. Ne bana ne benim danışman hocama veya yazılı tebliğ olarak da bu dersi almam gerektiğine dair belge ve uyarı yapılmadı" dedi. 
 
Murat İbrahim Çavuşoğlu da bölümden ikincilikle mezun olacaktı. Çavuşoğlu, "Tabi bu dersin sisteme girilmiş olması gerekiyordu üstüme atanmış olması gerekiyordu problem bu dersin sisteme girilmemesi yani intibak yapılmamış sorun bu yüzden" dedi.
 
İki öğrenci, eksik gösterilen ders kredisini yaz okulu ile tamamlamak zorunda. Okul birincisi ile ikincisinin yüksek lisans hayali ise gelecek yıla kaldı.