Boluspor'dan şehit ailesine büyük hediye

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde geçen 24 Mart'ta PKK'lı teröristlere karşı yürütülen operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'ın ailesine, Boluspor Kulübü tarafından ev hediye edildi.

Boluspordan şehit ailesine büyük hediye
25 Mayıs 2016 Çarşamba 19:40 tarihinde eklendi.
MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde geçen 24 Mart'ta PKK'lı teröristlere karşı yürütülen operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'ın ailesine, Boluspor Kulübü tarafından ev hediye edildi.
 
Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'ın Bolu'nun Kıbrıscık İlçesi'ne bağlı Alemdar Köyü'nde iki katlı ahşap evde yaşayan ailesine PTT 1'inci Lig takımlarından Boluspor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri tarafından kent merkezinde ev alındı. Bolu Valisi Aydın Baruş'un makamında Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Boluspor Başkanı Savaş Abak, şehidin babası Dilaver Oflaz ve annesi Serap Oflaz'ın katıldığı törenle aileye anahtarları teslim edildi.
 
Şehitlerin ailelerine sahip çıkmanın herkesi görevi olduğunu belirten Vali Baruş, "Bu sorumluluk hepimizin üzerimde. Bizde bu sorumluluktan yola çıkarak ailenin durumunu göz önünde bulundurarak iş adamalarımızla temasa geçerek kendilerire daire teslim ediyoruz. Şu anda onun mutluluğunu yaşıyoruz. Bolusporun yönetiminin katkılarıyla kendilerinde Sağlık Mahallesi'nde bir daire verilecek. Kendilerine de anahtarı verilecek. Ailenin iki tane kız çocukları var. Hem onlar için hem de ailenin merkeze geldiğinde kalmaları için güzel bir daire olacak. Diğer taraftan da Kıbrıscık Kaymakamlığımız tarafından yine şehidizin babasının köyünde kalmasını istemesi nedeniyle ve oradaki çiftçilik işini devam ettirmesi nedeniyle köyde de kendisine inşallah Sosyal Dayanışma Vakfı aracılığıyla bir ev inşa edeceğiz. Biz onların daima arkasındayız destekçisiyiz" dedi.
 
Şehidin geri kalan ailesine sahip çıkacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz ise şunları söyledi:
 
"Şehidimizi geri getirme gibi şansımız yok ama geride kalanlara sahip çıkmak bizim görevimiz. Siz bize emanetsiniz, şehidimizin emanetiniziniz. Şu an evin içindeki eksikler tarafımız tarafından yapılacaktır. Çocuklar buraya geldiğinde iş konusunda devletimizin ve bizim yapmamız gereken şeyler var. Biz hep yanınızdayız. Önemli olan geride kalan yavrularımızın ve sizin yaşamınızı sürdürmenizdir."
 
Boluspor Başkanı Abak ise yaptıkları yardımın boyunlarının borcu olduğunu söyleyerek, "Bizim burada yaptığımız çok büyük bir şey yok. Boluspor yönetimi olarak burada yaşayanlar olarak ve Türkiye'de ki iş adamları olarak zaten bu bizim boynumuzun borcu. Biz yaranıza ufak bir merhem olabildiysek bizim için yeterlidir. İnşallah hayırlı uğurlu olur. İnşallah bizler de sizin yaranıza ufak bir merhem olabiliriz" diye konuştu.