Bomba değil, LPG tüpü

Eskişehir'de bayram nedeniyle 3 günden bu yana kapalı olan bir lokantada sabaha karşı LPG tüpü patladı. Duvarların yıkıldığı, ortalığın savaş alına dönüştüğü patlamada ölen ve yaralanan olmadı. Patlamada çevredeki 10 işyeri de zarar gördü.

Bomba değil, LPG tüpü
30 Temmuz 2014 Çarşamba 12:38 tarihinde eklendi.
İl merkezindeki 75'inci Yıl Mahallesi'ndeki Teksan Sanayi Sitesi'nde oto sanayicilerin olduğu bölgede Ramazan Çepel, Erdal Çepel ve Aydın Çepel kardeşler tarafından işletilen lokantada bu sabaha karşı patlama meydana geldi. Mutfak tüpünden sızan gazın patlaması sonucu meydana gelen olayda, işyerinin yan duvarı kısmen yıkıldı, cam, çerçeve ve tabelalar metrelerce ileri fırladı. Savaş alanı görüntüsü yaratan patlamada ölen ya da yaralanan olmazken çevredeki 10 işyeri ile park halindeki bazı araçlarda hasar oluştu.
 
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri patlamanın olduğu lokantada incelemelerde bulundu. İşyeri sahiplerinden Ramazan Çepel, lokantalarının bayram nedeniyle 3 gündür kapalı olduğunu anlatırken, "Bu gün işyerinde temizlik yapacaktık. Biz gelmeden patlama olmuş" dedi.
 
Teksan Oto Sanayiciler Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Adnan Karaman, lokantada sabaha karşı LPG tüpünün patladığını, işyerinde kimse bulunmamasının olası faciayı önlediğini söyledi. Lokantanın yanı sıra patlamada çevredeki 10 dükkanın da zarar gördüğünü belirten Karman şöyle konuştu:
 
"İşyeri bayram nedeniyle 3 gündür kapalı. Büyük ihtimal tüpgaz kaçırıyor, 3 günlük de bir birikme olmuş ve bugün saat 06.00'da patlama oluyor. İçeride sineklik varmış. Çarpınca da sineklik akım yapıyor, büyük bir ihtimal ondan alev alıp patlama olmuş Çok şükür işyerleri kapalı olduğu için can kaybımız yok. Sadece maddi hasar var. Buna şükür. İşyeri sahibi gelip, hazırlık yapacakmış. Şükür onlar gelmeden patlama olmuş. İçeride de, çevredeki işyerlerinde de kimse yokmuş. Burasının yanı sıra yakındaki 10 dükkanda da ciddi hasar var. Yapacak bir şey yok. Buna şükür. Elbirliği ile bir çaresine bakacağız."