Bomba düştü o kazandı

Aselsan hisseleri Suriye ile yaşanan gerginliğin ardından iki günde yaklaşık yüzde 8 oranında prim yaptı.

Bomba düştü o kazandı
04 Ekim 2012 Perşembe 11:54 tarihinde eklendi, 1.162 kez okundu.

Aselsan hisseleri dün güne 6,62 liradan başladıktan sonra Suriye tarafından atılan top mermisinin Akçakale ilçesine düşmesinin ardından yükselişe geçmiş ve günü 6,76 liradan kapatmıştı.

 
Bugün de açılışla birlikte Suriye ile ilgili yaşanan gerginliğin devam etmesinin etkisiyle yükselişine hızlanarak devam eden Aselsan hisseleri önceki kapanışa göre yüzde 5,91 oranında yükselişle bir ara 7,16 liradan işlem gördü.
 
Bu dakikalarda 7,00 lira seviyesinde dengelenen Aselsan'ın hisseleri yılbaşından bugüne kadar komşu ülkelerde yaşanan gerginlik ve yurt içinde artan terör olaylarının etkisiyle yükseliş trendinde hareket ediyor.
 
Savunma sanayi alanında faaliyet gösteren Aselsan hisselerinin bugünkü yükselişle beraber yılbaşından bu yana yüzde 85,22 oranında değer kazandığı, bir yıllık getirisinin ise yüzde 100'ü aştığı görülüyor.
 
500 milyon liralık ödenmiş sermayesinin yüzde 84,58'i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait olan Aselsan'ın bugünkü piyasa değeri cari fiyatlarla 3,5 milyar lira oldu.