Bomba imha robotunun aküsü biterse...

Ankara Tandoğan’da kaldırım üzerine bırakılan siyah bir çanta polisi alarma geçirdi.

Bomba imha robotunun aküsü biterse...
05 Şubat 2013 Salı 10:46 tarihinde eklendi.

 

Bomba imha robotu tarafından şüpheli çanta etkisiz hale getirilmek istendi. Ancak robotun kaldırıma çıkarken aküsünün bitmesi sonucu devreye yine insan eli girdi. 
 
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK) Tandoğan metro çıkışına bırakılan şüpheli siyah bir çantayı gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, çevre güvenliği aldı. Polis, bölgeden geçmeye çalışan yayalara izin vermedi. Kısa bir süre sonra bomba ekibi olay yerine geldi. Çantanın olduğu bulvar çift yönlü araç ve yaya trafiğine kapatıldı. 
 
 
Çalışmalarını tamamlayan bomba uzmanları şüpheli çantaya bomba imha robotuyla müdahale etmek istedi. Çantanın bulunduğu yere yöneltilen robotun aküsü, kaldırımı çakırken bitti. Bunun üzerine devreye giren bir bomba uzmanı özel kıyafetini giydi. Bomba uzmanı daha sonra hazırladığı fünyeyi çantaya yerleştirdi. Büyük bir gürültüyle patlayan ve metrelerce savrulan çanta boş çıktı. Uygulamanın ardından bulvar araç ve yaya trafiğine açıldı.
 
Aracı robotun bulunduğu yere getiren bomba uzmanları, robotun aküsünü değiştirdi. Robot daha sonra bomba aracına alındı. 
 
 

CİHAN