Bomba transfere Kuyt engeli!

Fenerbahçe’nin iki sezondur kadrosuna katmaya çalıştığı Real Madrid’in Fransız Milli Takımı’ndaki futbolcuya Lassana Diarra’ya şimdi de “Kuyt kriteri” engel oldu.

Bomba transfere Kuyt engeli!
10 Haziran 2012 Pazar 11:30 tarihinde eklendi, 1.073 kez okundu.

 

Teknik direktör Aykut Kocaman’ın iki sezondur almaya çalışan, ancak geçen sezon başı transferi 3 Temmuz sürecine takılan Diarra, yıllık en az 5 milyon euro ücret talep etti. Real Madrid ile sözleşmesi sürdüğü için kazancında düşme olmasını istemeyen Fransız oyuncu, Fenerbahçe Yönetimi’nin kafasını karıştırdı. Sarı-lacivertliler, Diarra’ya ödenecek olan parada 2.85 milyon euronun üzerine çıkmama ilkesi nedeniyle beklemeye geçti.
 
Çünkü Fenerbahçe Yönetimi, yıllık 4.5 milyon euro ücret isteyen Dirk Kuyt’a, takımdaki ücret dengesini gerekçe göstererek en fazla 2.85 milyon euro ödeme yapabileceğini bildirmişti. Hollandalı oyuncunun, başka bir oyuncuya bu rakamın üstünde ödeme yapılmayacağı garantisini istemesi üzerine de o söz verilmişti.
Yeni transfer edilen Dirk Kuyt’a, tavan ücretin kendi ücreti olacağı yönünde garanti veren Fenerbahçe, Diarra’da yaşanan bu sorunu, sponsorlar yardımı ile aşmaya çalışacak.
 
Sponsor formülü
 
Sarı-lacivertliler, Diarra’nın ücretini Real Madrid’te aldığı miktara çıkarmak için çeşitli reklam anlaşmaları yapıp sponsor ödemeleri ile karşılamayı hesaplıyor. Aksi taktirde bu transferden vazgeçilecek.