Bombacılar Türkiye'de yaşıyormuş

ABD’nin Boston kentinde, pazartesi günü yapılan Boston Maratonu’nu kana bulayan saldırganların, bir dönem Türkiye’de de yaşayan Çeçen asıllı iki kardeş oldukları ortaya çıktı.

Bombacılar Türkiyede yaşıyormuş
19 Nisan 2013 Cuma 16:09 tarihinde eklendi, 1.226 kez okundu.

Maratonun bitiş noktasına koydukları bombaların patlaması sonucu 3 kişinin ölümüne, 170 kişinin de yaralanmasına yol açan 19 ve 20 yaşlarındaki Çeçen asıllı iki saldırgandan biri, dün gece polisle girdiği çatışmada vurularak öldürüldü. Çeçen asıllı teröristin, vücudunda patlayıcı maddeler sarılı olduğu belirtildi. Çatışmada bir MIT üniversitesi polisi yaşamını yitirdi, bir Massachusetts Transit Ulaşım Birimi polisi de ağır yaralandı. 

 
ABD medyasına yansıyan haberlere göre, 2006 yılından bu yana Massachusetts eyaletine bağlı Cambridge kentinde yaşayan, buraya taşınmadan önce de Türkiye’de yerleşik olan iki Çeçen kardeş, dün gece çalıntı bir arabayla gittikleri bir marketi soyma girişiminde bulundu. Olay yerine gelen polisle çatışmaya giren bombacı Çeçen kardeşlerden biri, çatışmada yaşamını yitirdi. İkinci saldırgan, polis tarafından vurularak öldürülen ağabeyinin cesedi üzerinden atlayarak polisten kaçmayı başardı. 
 
İkinci saldırganın yakalanması için Boston’da insan avı başlatılırken, tüm kamu ulaşım araçları seferden alı kondu, Bostonlulara evden çıkmama çağrısı yapıldı ve üniversiteler de içinde olmak üzere tüm okullar tatil edildi. FBI, iki numaralı saldırgan olarak tanımladığı kişinin 19 yaşında DzhokharTzarnaev, MIT Üniversitesi polisi ile girdiği çatışmada öldürülen bir numaralı saldırganın da TamerlanTzarnaev olduğunu açıkladı. 

'BEN DE SİZİ ÖLDÜRECEĞİM'
Operasyon yapılan bölgede polis, halktan kapılarını kilitleyerek evlerinde kalmalarını istedi.
 
Hayatta olan şüpheli Dzhokhar A. Tsarnaev'in Boston'ın Watertown banliyösündeki bir evde saklandığını düşünen polis, kimsenin evinden çıkmamasını ve halkın kapılarını kilitleyerek evlerinden ayrılmamasını istedi. Polis, güvenlik güçleri mensubu olmayan kişiler dışında kimsenin evlere alınmaması gerektiğini belirtti. İnsan avı, ilk olarak 1 milyon nüfuslu Waterfront'ta ilan edilirken, Boston Emniyet Müdürü Ed Davis daha sonra 'tüm şehrin' evinden çıkmamasını istedi.
 
CNN, Waterfront'ta şüphelinin saklandığı düşünülen evlere 'bubi tuzağı' riski nedeniyle operasyon düzenlenmediğini belirtti.
 
Boston polisinin peşine düştüğü 19 yaşındaki Dzhokhar A. Tsarnaev ise internette yayımladığı mesajda, "Hepinizi öldüreceğim. Siz kardeşimi öldürdünüz" ifadesini kullandı.
 
Shawna England adlı Twitter kullanıcısı, özel kuvvetlerin Waterfront'ta düzenlediği operasyonu penceresinden böyle görüntüledi.
 
ÜNİVERSİTEDE SALDIRI 
ABD'nin saygın üniversiteleri arasında yer alan Massachusetts Institute of Technology'nin (MIT) kampüsünde de bir polis memuru saldırı sonucu yaşamını yitirdi.
 
Boston kentine yakın mesafedeki üniversitede meydana gelen saldırı sonrası ABD polisi alarmda. Olay yerini kordon altına alan polis, Watertown kasabasında büyük bir operasyon başlattı. Massachusetts eyalet polisi, Watertown kasabasındaki evleri tek tek arıyor.
 
MIT'nin kampüsünde polisi öldüren iki şüpheli gasp ettikleri bir araçla kaçtı.
 
OBAMA'YA BİLGİ
ABD Başkanı Barack Obama'nın gece uyandırılarak, Boston'daki "insan avı" konusunda bilgilendirildiği belirtildi. Obama'ya Boston maratonu saldırısını düzenleyen şüphelilerden birinin öldürüldüğü bilgisi de verildi.
 
GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI
ABD'nin Boston kentindeki maraton saldırısıyla ilgili iki şüphelinin görüntüsü yayınlandı. Halktan ihbar beklediklerini açıklayan FBI, "Zanlılar tehlikeli olabilir" uyarısı yaptı.
 
Federal Soruşturma Bürosu (FBI), iki şüpheliye ait kamera kayıtlarını dün akşam basınla paylaşmıştı. 
 
FBI'ın basınla paylaştığı görüntülerde biri siyah, diğeri beyaz şapka takan ve sırt çantaları olan şüpheliler, saldırının meydana geldiği bitiş çizgisine yakın bir noktada görülüyordu.
 
Soruşturmayı yürüten FBI yetkilisi Richard DeLauriers, iki şüpheliye ait görüntünün Pazartesi, patlamadan hemen önce alındığını söylemişti. DeLauriers, zanlıların kimliklerini ise hala tespit edemediklerini belirtmişti. 
 
3 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Boston'da Yurtseverler Günü kutlamaları çerçevesinde, 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, biri 8 yaşında 3 kişinin ölümüne, 170'den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.