Bombacının kimliği futbol turnuvasından

DHKP-C'nin, militanlarına sahte kimlik yapmak için düzenlediği, futbol turnuvasına katılanların kimliklerini kullandığı iddia edildi.

Bombacının kimliği futbol turnuvasından
03 Şubat 2013 Pazar 11:18 tarihinde eklendi, 1.478 kez okundu.

 

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren Ecevit Şanlı'nın üzerinden çıkan kimliğin kaynağı da bu turnuva.
 
ÖDÜL VERECEĞİZ
 
Akşam gazetesinin haberine göre, DHKP-C, eylem yapacak militanlarına sahte kimlik bulabilmek için Temel Haklar Derneği üzerinden İstanbul'da futbol turnuvası düzenledi. Bu turnuvalarda 'ödül vereceğiz' denerek katılımcıların kimlikleri toplandı. Bu kimliklerden uygun görünenler sahte kimlik haline getirilerek eylem yapacak militanlara gönderildi.
 
KAYNAK AYNI
 
Ankara bombacısının üzerinden de 40 yaşındaki İ.A. adına düzenlenmiş bir kimlik çıktı. Bu kimliğin kaynağını araştıran polisin ulaştığı adres de aynıydı: Futbol turnuvası.
 
2 AY ÖNCE ALMIŞ
 
İstanbul terörle mücadele polisi hemen kimliğin gerçek sahibine ulaştı. İ.A. ifadesinde, olacaklardan habersizce Okmeydanı'nda örgütün düzenlediği turnuvaya katıldığını söyledi: 'Kimliğimi kaybetmedim. Turnuvayı düzenleyenlere verdim.'
 
KİMLİKLER ALMANYA'YA
 
Şanlı'ya bu kimliği geçtiğimiz ay örgüte yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Temel Haklar Derneği yöneticilerinden Doğan.K.'nın verdiği belirlendi. Yürüyüş Dergisi'nin bürosundaki 7 demir kapı arkasındaki odada yakalanan Doğan K., özel şifreli düzenekle kimlikleri Almanya'ya göndermiş. Şanlı'ya kimlik burada verilmiş.