"Bombalar barış sürecini engelleme amaçlı"

Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi'nde ele geçirilen 5 adet el yapımı patlayıcı maddenin barış sürecini engellemek, sekteye uğratmak ve üniversite öğrencilerini kullanarak, eylem ve provokasyonlara sebep olmak amaçlı kullanıldığını, olayla ilgili 4 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Bombalar barış sürecini engelleme amaçlı
16 Nisan 2013 Salı 18:19 tarihinde eklendi.

 

 
Valilikten yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: Dicle Üniversitesi'nde 15 Nisan tarihine kadar eğitime 3 gün ara verildiği, yaşanan olaylarda 2 öğrenci bıçakla yaralanmış, toplamda 61 öğrenci gözaltına alınmış , 8 öğrenci ise sevk edildiği adli merciler tarafından tutuklanmıştır.

Dicle Üniversitesi tarafından eğitim ve öğretime verilen aranın 15 Nisan 2013 tarihinde aynı müessif olayların tekrar yaşanmaması maksadıyla üniversite yönetiminin talebi doğrultusunda gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Üniversite içerisinde yapılan kontroller artırılmış olup alınan istihbari bilgiler ve güvenlik görevlilerinin dikkati sayesinde, 4 şahıs şüphe üzerine Dicle Üniversitesi kampüsü içerisinde güvenlik güçleri tarafından bindikleri otobüsün durdurulması neticesinde yakalanmıştır." denildi.
 
Açıklamada şu görüşlere de yer verildi: Şahısların üzerinde yapılan üst aramalarda, 2 adet çanta içerisinde 5 adet el yapımı, parça ve basınç tesirli bomba olduğu tespit edilmiştir. Yakalanan şahıslarla ilgili yapılan incelemede, 4 şahsın Dicle Üniversitesi öğrencisi oldukları, iki şahsın daha önce de 10 Aralık 2012 tarihinde KCK/PKK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, eğitim ve öğretim hakkını engellemek amacıyla ders boşaltmak suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandıkları ve 1 Nisan 2013 tarihinde tahliye oldukları anlaşılmıştır.

Yakalanan 4 şahıs ilgili adli birimlerin talimatları doğrultusunda haklarında gerekli işlemler yapılmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınmışlardır. Konu ile ilgili soruşturma devam etmektedir"

CİHAN