Bombalı saldırı sanığına müebbet

Tunceli'de geçen yıl PKK'lılarca düzenlenen ve 6'sı asker, 1'i yolda yürüyüş yapan kadın olmak üzere 7 kişi yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyla ilgili davada, sanık taksici Cengiz Omurca'ya 8 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

27 Eylül 2013 Cuma 18:21 tarihinde eklendi.
26 Eylül 2012'de, PKK'lılarca yola döşenen bombanın patlatılmasıyla, askeri personel taşıyan sivil bir minibüs ile güvenliği sağlayan zırhlı araç alev almış, 6 asker şehit olurken, yolda yürüyüş yapan Fadime Acar da yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, olaydan sonra kaçan iki teröristin dosyası ayrılmıştı.
 
Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Cengiz Omurca ile tutuksuz sanıklar S.Ö. ve U.Ö. avukatlarıyla birlikte katıldı. Duruşmada bazı tanıklar dinlenirken, sanık Cengiz Omurca'nın avukatı Hüseyin Yılmaz, müvekkilinin bombalı saldırıyla alakasının olmadığını ileri sürerek, saldırı sonrası firar eden PKK'lı teröristler Atilla ve Hüseyin Tutuman kardeşleri müşteri olarak aracına aldığını söyledi. Sanık Cengiz Omurca ise taksisine 2 yolcu aldığı için başına gelmeyenin kalmadığını ifade etti ve beraatini talep etti.
 
Savunmaları alan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Cengiz Omurca'nın 'devletin birliğini ve bütünlüğüne yönelik terör eylemine katıldığı' için bir kez, olayda şehit olan 6 asker için 6 kez, olayda hayatını kaybeden Fadime Acar'ın öldürülmesine ilişkin ise bir kez olmak üzere toplam 8 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.
 
Omurca hakkında ayrıca bombalarla ilgili olarak 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak' suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar U.Ö. ve S.Ö.'nün de beraatene karar verdi.

DHA