Bombalı saldırının zanlıları tutuklandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne el yapımı bombayla saldırarak Terörle Mücadele Şube Müdürü A.Y.'nin yaralanması neden olan 4 kişi tutuklandı.

30 Temmuz 2013 Salı 18:41 tarihinde eklendi.


Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Silopi ilçesinde 25 Temmuz 2013 günü güvenlik güçlerine yapılan el bombalı saldırıda, Emniyet Amiri A.Y. ve 2 polis memurunun yaralanması olayıyla ilgili olarak, 9 ayrı adreste yapılan aramalarda 7 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi; "Saldırı olayını gerçekleştiren grup içerisinde yer alan şahıslara ve yasa dışı olaylara katıldıkları tespit edilen kişilere yönelik 28 Temmuz günü Silopi'de 9 ayrı adreste gerçekleştirilen aramalar neticesinde 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

Yapılan aramalarda 1 adet kaleşnikof marka tüfek ve bu tüfeğe ait 7 adet şarjör, bölücü terör örgütünü simgeleyen künye ve şüphelilerin eylemlerde kullandıkları tespit edilen kıyafetler ele geçirilmiştir. Ayrıca şüpheli şahısların beyanları doğrultusunda, Silopi'de özel bir dershane, polis lojmanları ve bir vatandaşımıza yönelik yapılan molotofkokteylli ve bombalı eylemler aydınlatılmıştır." denildi.

Açıklamada, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen 7 şahıstan 4'ünün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi.


CİHAN