Bombardıman altında yardım

Kimse Yok Mu Derneği, İsrail’in ablukası ile dış dünya ile ilişkisi sınırlı olan Gazze Şeridi’ne yardımlarına bombardıman altında devam ediyor.

Bombardıman altında yardım
25 Temmuz 2014 Cuma 16:04 tarihinde eklendi.
Kimse Yok Mu, Gazze'ye başlayan saldırıların ardından 76 bin dolarlık yardımı bölgeye ulaştırdı. Kimse Yok Mu, evsiz kalan binlerce Gazzeliye sıcak yemek ve kumanya dağıtımına da devam ediyor. 
 
YARDIMLAR HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
 
Kimse Yok Mu Gazze Temsilcisi Naser Elsadi, “İsrail güçleri sivillere ve bizim gibi gönüllülere de ateş ediyor. Şuanda bölgede özellikle gıda, sağlık ve temiz içme suyu anlamında ciddi yardıma ihtiyacımız var." dedi. 
 
Kendisinin doktor olduğunu hatırlatan Elsadi, "İsrail'in saldırılarının ardından evini kaybetmiş, hasta ve yaralılar için sıcak yemek dağıtımına devam ediyoruz. Gazze'de evini kaybetmiş binlerce kişiye ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'den gelen yardımlar hayati önem taşıyor, Kimse Yok Mu gönüllülerine teşekkür ederiz." şeklinde konuştu. 
 
Kimse Yok Mu ile birlikte çalışan Ramadan Kareem ise "Birkaç gün önce Kimse Yok Mu tarafından 76 bin dolar tutarında yardım elimize ulaştı. Bulunduğumuz bölgede yaşam gün geçtikçe daha da güç hale gelmeye başladı. Bize ulaşan son yardımlarla savaşta evini kaybetmiş, ailesini kaybetmiş ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya başladık." dedi. 
 
Kareem, "Savaştan etkilenen yoksul ve yetim ailelere 800 Ramazan paketi de dağıttık. 'Shati' mülteci kampına da yardım ulaştırdık." diye konuştu. 
 
GAZZE'YE YARDIMLAR DEVAM EDECEK
 
2006 yılından beri Gazze'ye yardımların hız kesmeden devam ettiğini belirten Yusuf Yıldırım, "Son birkaç ay içinde gıda, sağlık, eğitim, konut ve yetim projeleri gibi pek çok alanda Gazze'ye yardım ulaştırdık. Yakın bir zamanda 60 bin kişinin temiz içme suyuna ulaşması için bölgede su kuyusu açıldı. Ayrıca Filistinli yetim çocuklar için meslek edindirme ve dil kursu da faaliyete geçti. 60 bin öğrenciye hizmet veren yaklaşık 300 bin dolar değerinde elektronik kütüphane de hizmete geçti. Kimse Yok Mu olarak bu güne kadar 10 milyon dolara yakın yardım Filistin bölgesine ulaştı. Ancak son gelişmeler bu yardımların artması gerektiğini bizlere gösterdi. Kimse Yok Mu olarak başta Gazze olmak üzere Filistin'e yapılan yardımlarımızı artırarak devam ediyoruz." şeklinde konuştu.