"Bombayı Selek koydu"

Mısır Çarşısı’ndaki patlamayla ilgili davanın karar tutanağında sanık Abdulmecit Öztürk’in ilk ifadelerine de yer verildi.

Bombayı Selek koydu
24 Ocak 2013 Perşembe 21:22 tarihinde eklendi.

 

Mısır Çarşısı’ndaki patlamayla ilgili davanın kararında sanığın bombayı diğer sanık Pınar Selek ile birlikte hazırlayıp olay yerine bıraktıklarını, olaydan sonra Selek’in ‘Tavukların içerisine yumurtayı bıraktım’ şeklinde şifreli olarak emri aldığı kişiye durumu bildirdiğini söylediği yer aldı. 
 
Bombayı Pınar Selek ile birlikte hazırladıklarını anlatan Öztürk, “Bir saat sonra patlayacak şekilde zamanladık, eylem sabahı saat 09.30'da kalktık, kahvaltı yaptık, dışarı çıkarak 11.00'de belediye otobüsüne binerek Eminönü geldik. Saat 12.00 sıralarında Mısır Çarşısı’na girdik. Leyla kod adlı Pınar Selek bırakacaktı, ben de gözcülük yapacaktım. Leyla kod adlı Pınar Selek'te büfeye girdi ve elindeki poşeti kurarak büfenin içerisine köşedeki kenara bıraktı ve dışarı çıkarak yanıma geldi ve Haliç'in üzerindeki Galata Köprüsü’nden yürüyerek Karaköy'e geldik. Selek bana saat 17.00'de Doğan-Murat Kod adlı Berzan Öztürk'ü arayarak durumu bildireceğini söyledi. Bu araması şifreliydi. Şifrede ‘Tavukların içerisine yumurtayı bıraktım’ idi. Bilahare Berzan Öztürk'ü telefonla Yeşilpınar'daki telefon kulübelerinden aradım. O da durumdan haberinin olduğunu ve Leyla Kod adlı Pınar Selek'in kendisini arayarak durumu bildirdiğini söyledi." dedi.
 
Yargılama sürecinde Öztürk, bu ifadelerini baskı altında verdiği yönünde iddialarda bulunmuştu.

CİHAN