Bond,Polat Bond

Almanya’da gösterime giren ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ filmi Alman televizyon programlarına konu oldu

Bond,Polat Bond
31 Ocak 2011 Pazartesi 09:20 tarihinde eklendi.

 

18 yaş sınırlamasıyla Almanya’da gösterime giren ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ filmi Alman televizyon programlarına konu oldu. Ünlü ZDF kanalındaki bir programda filmin oyuncuları konuk edilirken Polat Alemdar rolündeki Necati Şaşmaz’a da ilginç bir benzetme yapıldı.
 
Almanya’da tartışma yaratan “Kurtlar Vadisi-Filistin” filmine, 18 yaş koşuluyla sinemalarda gösterim izni verilmesi ve film, büyük yankı uyandırdı. Alman Film Endüstrisi Gönüllü Otokontrol Kurumu (FSK) tartışmalardan sonra filme 18 yaş üzeri izleyiciler için izin verdi.
 
Perşembe akşamı gösterime giren ve ilgi gören “Yahudi karşıtı” olarak eleştirilen filmin gösterime girme tarihinin, Nasyonal Sosyalizm Kurbanlarını Anma Günü’ne denk gelmesi özellikle tepki topladığı vurgulandı. Pana Film sözcüsü, kendilerine 16 yaş üzerindeki izleyiciler için izin verilmesini beklediklerini ancak çıkan karardan yine de memnun olduklarını söyledi.
 
Alman medyasında film ile ilgili sık haberler yayınlanırken Almanya’nın 2’nci Devlet kanalı ZDF, Necati Şaşmaz’ın canlandırdığı “Polat Alemdar”ı Türk ve İslam dünyasının ‘James Bond’u olarak nitelendirdi. Filmin geçen Mayıs ayında Gazze’ye yardım götüren konvoyda 9 sivilin öldürülmesi ve bunların öcünün alınmasının konu alındığı belirtilen haberde, Polat Alemdar’ın Arap dünyasında da ilgi gördüğü, ‘Mavi Marmara’ya düzenlenen operasyona komuta eden “kötü adam” Moşe Ben Eliezer ve İsrail’i simgelediği vurgulandı.
 
ZDF’deki haber-programda kamera arkası görüntüleri, filmden sahneler Necati Şaşmaz’ın yanı sıra Kurtlar Vadisi Filistin’in senaristi Bahadır Özdener ve izleyicilerin yanı sıra Türkiye İsrail ilişkileri ile ilgili uzmanların görüşleri ekrana getirildi.
 
ZDF Almanya’da önce yasaklanan sonra gösterimine izin verilen KurtlarVadisi Filistin filminin kamera arkası görüntülerini de yayınladı.