Bond, Kapalıçarşı'da kuş uçurtmuyor

Adana çekimlerini tamamlayan James Bond serisinin son filmi 'Skyfall'un İstanbul mesaisi; Eminönü, Beyazıt ve Kapalıçarşı'da başladı.

Bond, Kapalıçarşıda kuş uçurtmuyor
17 Nisan 2012 Salı 12:14 tarihinde eklendi, 2.375 kez okundu.

Trafiğe kapatılan yollar, Kapalıçarşı üzerine kurulan platform ve tarihi çarşı üzerinde gezinen adamlarla dün tarihi mekânlar tam bir film setine dönüştü. Konu James Bond olunca basının da ilgisi oldukça fazlaydı. Seti yakından görmek isteyenler, çevre binaların tepelerinden görüntü almaya çalıştılar.

Hatta seti tepeden gören bir restoran sahibi pek çok basın mensubunun geldiğini anlatıyor. Ama işlerinin çekimlerden dolayı çok da iyi olmadığını söylüyor. Ancak set ekibi ve korumalar, deyim yerindeyse kuş uçurtmuyorlar. Hatta bir görevlinin 'Biz çatılardan adam kovalıyoruz' sözü yabana atılır gibi değil. Zira biz de bir çatının üstünde yakalandık.

Makinemizdeki fotoları silmek de dahil her türlü tedbir uygulandı. Eminönü'ndeki Yeni Cami ve Beyazıt iki ayrı meydan polis barikatıyla çembere alındı. Bu arada iki hafta süreceği söylenen İstanbul çekimleri kazayla başladı. Pazar günü Kapalıçarşı'da çekilen sahnede, virajı alamayan motosiklet çarşı içindeki 400 yıllık tarihi kuyumcu dükkânının vitrinine çarptı. Kaza nedeniyle içinde altın bulunan vitrin camı kırıldı. Dükkân sahibi Mete Boybeyi, filmin Kapalıçarşı'da çekilmesinin çarşı ve Türkiye için iyi bir gelişme olduğunu ancak gerekli önlemler alınmadan çekimlerin yapılmasını doğru bulmadığını söyledi.