Borajet yolcularını THY'ye yolluyor

Dünden itibaren uçuşlarına ara verdiğini açıklayan Borajet Havayollarında filoda 2’si iş jeti olmak üzere 3 uçağın kalmasına karar verildi. Şirket uçuşlar için 75 pilotundan 65'ini, yaklaşık 200 kabin memurundan da 180'ini işten çıkartıyor.

Borajet yolcularını THYye yolluyor
25 Nisan 2017 Salı 18:43 tarihinde eklendi.
Yeniden yapılanacağını açıklayan ve geçen yıl sonunda SBK Grubunun satın aldığı Borajette önümüzdeki haftadan itibaren işten çıkarmalar başlayacak. Uçaklarını finansal kiralama şirketlerine iade edecek Borajet 65 pilot ve 180 kabin memurunu işten çıkartacak. Ayrıca genel müdürlükten personel azaltılacak. Çalışanlara gelecek ayın maaşının ve tazminatların eksiksiz ödeneceği açıklandı. Ancak geçen yıl ağustos ayında işten çıkartılan bazı pilot ve kabin memurlarının hala tazminatlarını alamadığı öğrenildi.
 
Elindeki yetkilerini kaybetmek istemeyen Borajet, uçuşlarına filosundaki biri Global Express diğeri de Hawker 900XP tipi iş jetiyle devam edecek. Ayrıca 98 koltuklu Embraer 190 tipi yolcu uçağı da filoda tutulacak. Borajet bu uçakla Fenerbahçeyi de taşımayı planlıyor.
 
UÇUŞ TARİHİ YAKIN OLANLAR ARASIN
 
Önümüzdeki dönem için yaklaşık 30 bin bilet satan Borajet, yolcularını mağdur etmemek için THY'ye yönlendiriyor. Bu konuda sosyal medya üzerinden açıklama yapan şirket "Call centerimizdeki yoğunluğun önüne geçerek daha kaliteli hizmet alabilme adına öncelikli olara yakın tarihli uçuş sahibi yolcularımızın bilgi almak için aramaları rica olunur. Ayrıca call centerımız, THY tarafından temin edilecek biletleriniz için uçuş öncesinde sizi arayıp bilgilendirecektir" denildi.