"Borç edebiyatı yapmıyoruz"

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, göreve geldiklerinde 10 milyon TL bütçe ve 120 milyon TL borç ile belediyeyi devraldıklarını belirterek, borç edebiyatı yapmadan hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Borç edebiyatı yapmıyoruz
21 Ekim 2013 Pazartesi 18:43 tarihinde eklendi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bilal Şahin Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında belediyenin çalışmalarını değerlendirdi. 10 milyon TL bütçe ve 120 milyon TL borç ile belediyeyi devraldıklarını kaydeden Başkan Başer, “Hiçbir zaman borç edebiyatı yapmadan hizmetlerimizi sürdürdük.

842 bin metrekare beton parke döşedik.İlimizi sıcak asfalt ile tanıştırarak 110 kilometre asfalt yol yapımını gerçekleştirdik. Hiç kanalizasyon şebekesi olmayan mahallelerimiz vardı ve 43 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptık, şehrimizde hiçi yağmur suyu toplama şebekesi yoktu 20 kilometre yağmur suyu toplama şebekesi yaptık.

51 kilometre içme suyu şebekemizi yeniledik. Biz göreve geldiğimizde haftalarca musluklardan su akmıyordu. Şehrimizde su kesintisine son verdik. Su kuyularımızı ve su pompalarımızı yeniledik." dedi.

Belediye olarak su pompalarına elektrik parası olarak aylık 750 Bin TL ödediklerini vurgulayan Başer, "Su pompalarını yenilememiş olsaydık aylık 1 milyon TL elektrik parası ödeyecektik. Pompaların yenilenmesiyle yüzde 25 elektrikte tasarruf sağladık.

İnşallah 2014 yılı içerisinde Cemil Çiçek Musabeyli Barajı'nın tamamlanmasıyla birlikte şehrimizin 50 yıllık su problemi çözümlenecek ve daha ucuza su sağlamış olacağız. Yine doğalgaz şebekesi şehrimizin yüzde 95'inde tamamlandı.

Bu şekilde hava kirlilik oranı da oldukça düşmüştür. Son 10 yılda şehrimize TOKİ tarafından 2 bin 500 konut yapılmıştır. TOKİ konutları şehrimizde inşaat ve konutlara bir standart getirmiş ve şehrin konut sıkıntısını da ortadan kaldırmıştır. Belediye hizmetlerimiz içerisinde Galericiler Sitesi, Kamyon Garajı, 200'e yakın dükkan yaptık." diye konuştu.

Başkanlık görevini devraldığı zaman önce şehir içerisinde bulunan ahırları şehir dışına taşıdıklarını, katı atık düzenli depolama ve biyolojik arıtma tesisini, tıbbi atık depolama ve bertaraf tesislerini faaliyete geçirdiklerini söyleyen Başkan Başer, “Şehrimizin muhtelif yerlerine 53 adet park yaptık. Tarihi konaklarımızı restore ederek kültür hizmetlerine sunduk.

Büyük Cami çevresi ve Eski Un Pazarı projelerimizi tamamladık. Bunların dışında çok sayıda hizmetimiz bulunmaktadır. Şehrimizin vitrini olan ve çirkin bir görüntü oluşturan Eski Sanayi Sitesinde, Kentsel Dönüşümün uygulanmaya başladı. Spor Vadisi Projesi, kadınlar için yüzme havuzu projesi, Belediye Hizmet Binası projemiz, Topçu Göleti Projesi, Yeni Otobüs Terminali, Çamlık Projesi ve Bisiklet Yolu Projelerimiz üzerinde çalışmalar devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Devletin kurumları özelleştirilirken, Yozgat’ta Et ve Süt Kurumu'nun kurulduğunu hatırlatan Başer, "Et Süt Kurumu ve bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıcı şuanda b kurumun sadece et kısmında 110 kişi çalışmaktadır. Süt bölümü de faaliyete geçtiğinde bu sayı daha da artacaktır." ifadelerini kullandı.


CİHAN