Bordo bereliler sınırda

Hava harekâtı öncesinde; Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk Bölgelerinde tespit edilen 168 hedef, topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alındı.

Bordo bereliler sınırda
19 Ağustos 2011 Cuma 08:43 tarihinde eklendi, 1.327 kez okundu.

 

Özellikle Şemdinli bölgesinin karşısında bulunan ve kaçırılan Türk askerlerinin tutulduğu ileri sürülen Gare bölgesine Şemdinli’deki Derecik ve Tekeli taburlardan yoğun topçu atışı gerçekleşti. Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo bereliler de Sikorsky tipi nakliye helikopterleri ile sıfır noktasına indi.
 
20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı’na bağlı birlikler de PKK’lıların karadan sızmasını önlemek amacıyla mayına karşı korumalı Kirpi’lerle sınır bölgesini takviye etti.
 
Bölge kaynakları bordo berelilerin sınırı geçerek Hakurk bölgesine sızmaya çalıştığı ve kısa süreli çatışmaların yaşandığını ileri sürdü.
 
Türk jetleri Kandil’i son olarak Haziran 2010’da bombalamıştı. Şırnak Uludere’deki sıcak çatışmanın ardından kaçan teröristlere yapılan sıcak takip sonucunda bölgede geniş kapsamlı bir hava harekâtı yapıldığı duyurulmuştu. Son saldırı ile, Türkiye, 1 yılı aşkın sürenin ardından ilk defa PKK kamplarına hava harekâtı yapmış oldu.