Bordo Bereliler’e kamuflaj şoku!

Seçkin birlik Bordo Bereliler’in kamuflaj olarak kullandığı ‘gizleme cilt boyası’nın yan etkileri olduğu ortaya çıktı

Bordo Berelilere kamuflaj şoku!
01 Ocak 2013 Salı 09:57 tarihinde eklendi, 5.795 kez okundu.

 

Boyayla ilgili yapılan uyarıda, “Göze temas etmesinden sakınılmalıdır. Bulantı, kusma, diyare veya kabızlık görülebilir” denildi.
 
TSK’da terör örgütüne yönelik operasyon ve tatbikatlarda, başta Bordo Bereliler ve komandolar olmak üzere askerler tarafından kullanılan “gizleme cilt boyası”nın yan etkileri olduğu ortaya çıktı. Milli Savunma Bakanlığı İlaç Fabrikası Komutanlığı, “gizleme cilt boyası”nın kullanılışı ve yan etkilerini açıkladı.
 
Boyayla ilgili yapılan uyarıda, “Göze temas etmesinden sakınılmalıdır. Aşırı olarak alındığında bulantı, kusma, diyare veya kabızlık görülebilir. Seyrek olarak karın ağrısı ve gerginliği görülebilir” denildi.

İlaç Fabrikası Komutanlığı’nın, üretimini yaptığı ilaçlar arasında “gizleme cilt boyası” da bulunuyor. Komutanlık boyayla ilgili tanımı şöyle yaptı:

“Aktif kömür odun pulpası, kemik gibi organik materyallerin distraktif distilasyonu ve ardından adsorbsiyon kapasitesini artırmak üzere işlemle elde edilen üründür. Aktif kömür kumsu nitelikte tanecikli yapı göstermeyen, ince kokusuz tatsız, çok hafif siyah tozdur. Vazelin sıvağ içerisinde mat bir görüntü sağlar. 10 gram tüp içerisinde 2 g aktif kömür, 18 g vazelin içerir. Sefer ve tatbikatlarda kamuflaj amaçlı olarak kullanılır. Vücudun parlayan yüzeylerine ve diğer parlayan kıyafet ve teçhizatlara sürülerek kullanılır. Oda sıcaklığı (25 0C) altında, orijinal ambalajında, çocukların erişemeyecekleri yerlerde bulundurulmalıdır. Yüksek ısı ve direkt ışıktan uzakta saklanmalıdır.” Gizleme cilt boyaları, en çok Bordo Bereliler tarafından kullanılıyor. “Bordo Bereliler”, dünyanın en iyi özel kuvvetleri arasında yer alıyor. Bordo Bereliler, 3.5 yıllık özel eğitimle yetişiyor. 3 ayrı dalda toplam 47 ders alan bordo bereliler, dünyada güven atışı yapabilen tek birlik olarak gösteriliyor. Güven atışı, iki bordo bereli arasında yapılıyor. Bir asker diğerinin başı üzerinde tuttuğu hedefi bacaklarının arasından ateş ederek vuruyor. Bordo Bereliler, tek atışta hedefi vurma kabiliyetine sahip. Bordo Bereliler, değişik sınıf ve rütbelerdeki subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşuyor ve doğrudan Genelkurmay Başkanlığ’na bağlı görev yapıyor.

Vatan Gazetesi