"Boris IŞİD'e karşı"

Bugünkü İngiliz gazeteleri Türk asıllı Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnsun'un Kuzey Irak'ta cepheye gidip eline tüfek alarak atış yaptığı haberine geniş yer verdiler.

Boris IŞİDe karşı
23 Ocak 2015 Cuma 19:20 tarihinde eklendi.
"Boris IŞİD'e karşı" manşetini atan The Sun gazetesi, Boris Johnson'u cepheye gitmesini özel haberi olarak verirken, Daily Express birinci sayfadan "Nişan alan  Boris Irak'taki manevralarda" başlıklı haberinde Boris Johnson'ın tozlu yerde  takım elbisesini çıkartmadan poz verip birkaç atış yaptığına dikkat çekti. 
 
 
The Daily Telegraph da tüm sayfanın üstüne yaydığı atış fotoğrafını "IŞİD hedefte- Boris Kürt savaşçıları ziyaret etti" başlığıyla  sunarken Boris'in Erbil'e gizli ziyarette bulunduğunu vurguladı.
 
Boris Johnson'un IŞİD cephesi yakınında silahı eline aldığını ve AK-47 Kalaşnikov tüfekle nişan alırken poz verdiğini yazan The Sun,  Londra Belediye Başkanının  savaşan Kürtlere yardım etmeleri  için David Cameron'un daha fazla asker göndermesini istediğine dikkat çekti. 
 
Erbil'e  48 saatliğine gizlice giden Boris Johnson'a medyadan sadece Sun muhabirinin eşlik ettiği belirtildi. Boris Johnson, Sun'a "Politikacılara tek tavsiyem silah seçmemeleri fakat bu kişilerin yardımımızı hak ettiklerini çok iyi gördüm. Onlarla omuz omuza olduğumu göstermek istedim" diye konuştu. 
 
 
İngiliz askerlerin Kürtleri eğittiğine dikkat çeken The Sun, Neşirvan Barzani'nin "IŞİD'i yok etmek istiyorsak daha fazla ağır silahlara daha çok eğitime ihtiyacımız var" sözlerine yer verdi.
 
Boris Johnson Evening Standard gazetesine verdiği demeçte ise Kürdistan ve Londra arasındaki ekonomik bağları kuvvetlendirmek istediğini söyledi.

DHA