Boru ısıtıcı

Günümüzde borular birçok alanda kullanılmaktadır. Plastik, cam, metal gibi çeşitli maddelerden üretilebilen genelde sıvı ya da gaz transferinde kullanılan bu silindirler kullanımları ile birlikte bazı problemleri de beraberinde getirmektedir.

Boru ısıtıcı
11 Ekim 2018 Perşembe 10:30 tarihinde eklendi, 1.256 kez okundu.

Günümüzde borular birçok alanda kullanılmaktadır. Plastik, cam, metal gibi çeşitli maddelerden üretilebilen genelde sıvı ya da gaz transferinde kullanılan bu silindirler kullanımları ile birlikte bazı problemleri de beraberinde getirmektedir. Bunlardan biride borudan geçen maddenin güvenliğinin ısıya bağlı olarak tehlikeye giriyor olmasıdır. Isıtmax boru ısıtıcı sistem, ısıdan kaynaklı boru problemlerinin önüne geçilmesini sağlar.
 

Boru ısıtıcı sistem nedir?
 

Bazı maddeler maruz kaldıkları ısının şiddetine bağlı olarak bozulabilmekte veya hal değiştirebilmektedir. Bu gibi durumlarda maddelerin güvenliğini sağlamak için ekstra önlemler almak gerekmektedir. Boru hatlarında yapılan elektrikli boru ısıtma sistemi ile borular yoluyla taşınan malzemelerin ısısının ayarlanması sağlanmaktadır. Boru ısıtıcı sistemin kullanılmaması durumunda boru yardımıyla yapılan madde transferinde ısı zahiyatları meydana gelebilmektedir. Bu da aktarılan malzemenin donarak sertleşmesine ve akışkanlığını kaybetmesine sebep olacaktır. Bu durum ne yazık ki işletme açısından ciddi masraflar doğurabilmektedir. Boru ısıtıcı sistem sayesinde sıcaklık basit bir şekilde korunur ve borular bakım gerektirmez. Pompa, vana, filtre, transmitter gibi gereçlerlerin sorunsuz çalışabilmesi için bu sistemin kullanılıyor olması büyük önem taşımaktadır. Oldukça ekonomik ve konforlu olan bu sistem, işletme sorunlarına çözüm olmaktadır. Teknoloji harikası olan sistem sağladığı kolaylıklardan ötürü birçok işletme tarafından tercih edilmektedir.
 

Isıtmax boru ısıtıcı sistemi kullanıyor olmanın ayrıcalıkları nelerdir?
 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bazı işletmeler daha teknolojik üretimlere başvurmaktadır. Artık bilinçli olan işletmeler kaliteden ödün vermeden minimum maliyet ve maksimum kar sağlamayı başarmaktadır. Gelişen teknolojiye ayak uydurabilen bu bilinçli işletmeler kullandıkları teknolojiden kaynaklı bazı sorunlar yaşamaktadırlar. Bunlarda biriside üretiminde, taşımasında, ya da sistemlerinin genel işleyişinde boru kullanması gereken işletmelerin karşılaştığı sorunlardır. Artık Isıtmax’in son derece gelişmiş teknolojisi ile boruda yaşanan ısınma problemlerinin önüne boru ısıtıcı sistemler oldukça ekonomik bir şekilde geçilebilmektedir. Isıtmax’in yaklaşık 30 yıla dayanan deneyimi ve yılların tecrübesiyle geliştirmiş olduğu çözümleri sayesinde boruların kendi kendini sınırlama spesiyalitesi ile ekstrem ısınmaların önüne geçilmektedir. Ayrıca bu borular şiddetli sıcaklıklara bile mukavemet edebilmektedir. Bir çok kullanıcının memnun kaldığı boru ısıtıcı sistemler Isıtmax'in teknolojik sorunlara getirdiği başarılı çözüm örneklerinden olmaktadır.