Borussia Dortmund şampiyon

Bundesliga'nın 32. haftasında Borussia Mönchengladbach'ı konuk eden lider Borussia Dortmund; rakibini geçti, bitime 2 maç kala peş peşe 2. şampiyonluğunu ilan etti.

Borussia Dortmund şampiyon
21 Nisan 2012 Cumartesi 21:58 tarihinde eklendi, 1.430 kez okundu.

 

Bundesliga'da 31 maç sonunda 72 puanla liderlik koltuğunda oturan Borussia Dortmund, başarılı bir sezon geçiren Borussia Mönchengladbach'ı 32. hafta mücadelesinde Signal Iduna Park'ta konuk etti.
 
Borussia Dortmund [2 - 0] Mönchengladbach
23' [1 - 0] I. Perisic
59' [2 - 0] S. Kagawa
 
Bayern Münih'in, Werder Bremen deplasmanında son anlrada bulduğu golle galip gelmesiyle şampiyonluk kutlamalarını askıya alan Borussia Dortmund, Mönchengladbach'ı yenip bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etmek isterken; Şampiyonlar Ligi'ne katılmak isteyen konuk ekip ise rakibine çelme takmanın hesaplarını yapıyordu. 
 
80.720 biletli seyircinin izlediği mücadeleye iyi başlayan Borussia Dortmund, 23. dakikada Schmelzer'in hazırladığı pozisyonda kafayla topu ağlara yollayan Perisic'in golüyle 1-0 öne geçirdi ve taraftarını sevindirdi.
 
Üstünlüğü eline geçirdikten sonra ikinci golü arayan Dortmund, yakaladığı pozisyonlardan sonuç alamadı ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
 
İkinci yarıda bir gol daha bulup rahatlamak isteyen ev sahibi ekip, 59. dakikada amacına ulaştı. Lewandowski'nin asistini iyi değerlendiren Kagawa, skoru 2-0'a taşıdı ve Dortmund şampiyonluk geri sayımına başladı.
 
Kalan sürede skoru koruyan Dortmund, sahadan galip ayrılıp 32 maç sonunda puanı 75'e çıkararak, ikinci sıradaki Bayern Münih ile arasındaki puan farkını 8 yaptı ve şampiyonluğa uzandı.
 
Dortmund
Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, İlkay Gündoğan, Kehl, Kuba, Kagawa, Perisic, Lewandowski
 
Mönchengladbach
ter Stegen, Stranzl, Brouwers, Dante, Daems, Nordtveit, Jantschke, Herrmann, Arango, Reus, Hanke