Boş arazide 14 el bombası

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde boş bir arazide 14 el bombası, mayın ve bomba fünyesi bulundu. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. İhbar üzerine ele geçirilen bombaların failleri aranıyor.

Boş arazide 14 el bombası
04 Ocak 2013 Cuma 12:15 tarihinde eklendi, 1.076 kez okundu.

 

Dün 10 dinamit lokumunun ele geçirildiği Şanlıurfa’da bu gün de bomba ve mayın ele geçirildi. Siverek’in Hayriye Mahallesi 59. Sokak'ta bulunan boş bir arazide patlayıcı mühimmat bulundu.

Bir vatandaşın 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak ihbarda bulunması üzerine belirlenen adreste kapsamlı aramalar başladı. Kısa sürede olay yerine gelen Bomba İmha ekipleri ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, mavi yağlı boya ile bir yüzünde ‘Alta mayın ve bombalar var’ diğer yüzünde ‘Çok tehlikeli’ ibareleri yazılı siyah bidon parçası ile karşılaşıldı.

Bidonun altına yerleştirilen beyaz bidonda yapılan aramalarda 14 el bombası, 8 adet el bombası fünyesi, 2 topuk koparan olarak tabir edilen anti personel mayın ve yakılmış muhtelif gazete, kağıt ve plastik dosya parçaları bulundu.
 
Mühimmatlar ile ilgili olarak Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince gerekli çalışmalar yapıldı. Ele geçirilen mühimmatları bırakan şüpheli şahıs veya şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

CİHAN