Boşanmalara karşı "Aile Hakemleri"

Denizli'de boşanmak üzere olan çiftlerin sorunlarını iş adamından akademisyene, bürokratlardan din adamına kadar 20 kişiden oluşan ''Aile Hakemleri'' çözecek.

Boşanmalara karşı Aile Hakemleri
20 Şubat 2012 Pazartesi 18:26 tarihinde eklendi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sistemin Türkiye'de bir başka örneğinin olmadığını söyledi. 
    
Geçmişte benzer uygulamaların kırsal kesimlerde bölgenin sözü geçen akil adamlarınca uygulandığını ifade eden Zolan, şöyle konuştu: 
    
''Proje kapsamında daha önce hayata geçirdiğimiz Sağlıklı Evlilik Okulu'nun ardından şimdi de Aile Hakemliği Sistemi'ni devreye sokuyoruz. Aile mekanizmasının doğru işleyişini sağlayacak eğitim çalışmalarının yanı sıra aile yapısının bozulmasını önleyecek bize özgü bir uygulamayı günümüz şartlarına uyarlayarak yeniden hayata geçiriyoruz.'' 
    
Projeyle sorunları olan ve evlilikleri bitmek üzere olan çiftlere son bir kez daha düşünmeleri için fırsat oluşturacaklarını belirten Zolan, ''Kurduğumuz Aile Hakemliği Sistemi'nde gönüllü, bilgi sahibi vatandaşlarımız, işadamlarımız, profesörler, bürokratlar, din adamları, sosyologlar yani Denizli'nin önde gelen isimleri yer alacak. Sır saklayan, sözü geçen ve dinlenen 20 kişilik ekibin isimlerini açıklamıyoruz. Bu insanlar Denizli'de kendilerine müracaat eden her iki tarafın sıkıntılarını dinleyip, aileyi yaşatmak için çözüm önerileri getirip, yol gösterecek'' diye konuştu.