Bosna-Hersek’te gösteriler bugün de devam etti

Bosna-Hersekin başkenti Saraybosna'da ve diğer şehirlerinde bugün da protestolar yapıldı.

Bosna-Hersekte gösteriler bugün de devam etti
09 Şubat 2014 Pazar 18:38 tarihinde eklendi, 1.078 kez okundu.

Saraybosna'da vatandaşlar önce cumhurbaşkanlığı binası önünde bir araya geldi, ardında taleplerini okudu. Talepler arasında bütün hükümet görevlilerin maaşlarının azaltılması, siyasetçilere yeni alınan arabaların satılması, kamu harcamaların azaltılması ve şeffaf olması yer aldı.

Göstericiler daha sonra kanton savcılığı binasının önüne geçti. Yaklaşık bin kişi yolları kapattıktan sonra, “Çocuklarımızı serbest bırakın” ve “Hırsızları hapishanelere attın” sloganları attı. Göstericiler ayrıca geçtiğimiz günlerde tutuklanan protestocuların serbest bırakılmasını talep etti.

Tuzla şehrinde ise “Daha iyi yarın” ve UDAR derneklerin temsilcileri, Tuzla kanton hükümeti ile bir araya geldi ve son gelişleri değerlendirdi.

Bihaç'ta 'Boşnak Baharı' hareketin temsilcileri Una-Sana Kanton Başbakanı Hamdiya Lipovaça ve hükümetin istifasını talep etti. Göstericiler olağanüstü bir oturumun yapılması ve taleplerin yere getirilmesi istedi.

Sanski Most şehrinde Federal Gelişme ve İşletme Bakanı Sanyin Halimoviç'in kulübesi ateşe verildi. Göstericiler hırsızlık ve fakirlik için en çok Halimoviçi suçladı.


CİHAN