Bosna-Hersek'te hükümet karşıtı protesto

Bosna-Hersek'in kuzeyindeki Tuzla şehrinde yerel yönetime karşı yapılan protestolar, diğer şehirlere de sıçradı. Başkent Saraybosna'nın yanı sıra Zenitsa ve Bihaç'ta da hükümet karşıt gösteriler yapıldı.

Bosna-Hersekte hükümet karşıtı protesto
06 Şubat 2014 Perşembe 18:34 tarihinde eklendi.

'Mafya hükümet' ve 'Hırsızlar' şeklinde slogan atan göstericilerden Latifa Tayiç, "Artık hükümetimizin işlediği suçlara ve vatandaşların ezilmesine bir son vermemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yasminka isimli Saraybosnalı da Tuzla halkına destek için gösteriye katıldığını söyledi: "Sefil duruma düştük. Yiyecek bir şeyimiz yok. Siyasetçilerimiz bizi bu duruma getirdi. Sürekli çalıyorlar. Onların maaşları 3 bin Euro'yu bulurken bizim emekli maaşlarımız 150 - 170 Euro civarında."

Slobodan isimli vatandaş da aç olduğu için gösteriye katıldığını belirterek, "Hiç bu kadar kötü bir dönemi hatırlamıyorum. Şiddet değil, siyasetçilerle konuşmak istiyoruz. Boşnak, Hırvat ve Ortodoksların liderleri, yaptıklarından utanmalılar." dedi.

Bu arada Tuzla'da dünden bu yana çıkan olaylarda 70'ten fazla insan yaralandı. 20 kadar gösterici de tutuklandı. Saraybosna'da ise göstericiler tarafından dövülen polis memurunu, özel kuvvetler kurtardı.


CİHAN