Bosna Turları Rehberi

500 yıl gibi uzun bir süre Osmanlı İmparatorluğu’ nun egemenliği altında en huzurlu ve şaşalı günlerini yaşamış,

Bosna Turları Rehberi
01 Haziran 2016 Çarşamba 01:43 tarihinde eklendi, 1.518 kez okundu.

500 yıl gibi uzun bir süre Osmanlı İmparatorluğu’ nun egemenliği altında en huzurlu ve şaşalı günlerini yaşamış, ardından Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’ nun egemenliğinde çalkantılı bir dönem geçirerek, Birinci Dünya Savaşı yıllarında stratejik önemi nedeniyle eziyetli dönemlerden geçmiş, ardından kurulan Yugoslavya’ nın bir parçası olarak efsane lider Tito’ nun kurduğu düzende kısmen huzuru yakalamış ancak kısa süren bu dönemin ardından, Sovyetler Birliği’ nin yıkılma sürecinde başlayan olaylar soykırım boyutlarına yükselmiş ve tarifi olanaksız acıların yaşanmasına sebep olmuş ve ardından nihayet kurulan ülke ile diken üzerinde de olsa egemenliğini eline alarak, gelişmeye çalışan, şirin, hoşgörünün tepe noktasında yaşandığı, Osmanlı İmparatorluğu döneminin huzur ve kalkınma döneminin istikrarınızı vefa ve saygıyla anan Bosna Hersek, Bu ağır çalkantılı tarihinin her döneminin izlerini günümüzde taşıyan bir Avrupa ülkesi. Ülkemizden turistlerin yoğun bir ilgi gösterdiği ülke, tesadüfi bir şekilde olmayan bu ilgiye sebep pek çok kendisine özgü ancak bizden diyebileceğimiz özelliğe sahip. Bosna turlarıaracılığıyla edinebileceğiniz bilgiler, bu ülkeye yapacağınız ziyaretler için yönlendirici ve avantajlı seçimler yapmanızı kolaylaştıracak.

 

Düzenlenen pek çok bosna turu, Bu tarihsel özelliklerin yanında, ülkenin muhteşem doğal güzelliklerine de şahit olmanızı sağlayacak bir programa sahip olacak şekilde hazırlanıyor. Bir Avrupa ülkesi olan Bosna Hersek’ de, ülkemizin herhangi bir şehrini anımsatacak görüntülere şahit olacak, adım başı Osmanlı döneminden kalma mimari eserler görecek, her sokakta Türk olduğunuzu anlayan halkın, sanki uzak bir akrabası ile karşılaşmış gibi samimi tavırlarına ve kırık Türkçe’ leri ile Türkçe konuşmaya çalışmalarına şahit olacak, isimlerini ve ne tür yemekler olduğunu bildiğiniz, sanki ülkemizdeymişçesine bir damak tadıyla tanışacak, Türk çayınızı içtiğiniz kahvehaneden, Boşnak böreğini yerken izlediğiniz Negetva Nehri’ nin doğal güzellikleri ve Mostar Köprüsü’ nün ihtişamlı manzarası sırasında, bir Osmanlı eseri olan Kurşunlu medrese’ den yükselen ezan sesiyle bir kez daha şaşıracak ve tarifi mümkün olmayan duygu sellerine kapılacaksınız.

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamayan, kardeş ülkelerden biri olan Bosna Hersek, sahip olduğu pek çok özellik nedeniyle, ülkemizden yoğun bir şekilde turistin ziyaret etmek için tercih ettiği Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor. Acılarını silmeye çalışan ülkenin, sürekli gelişen ekonomisine paralel olarak modernleşen ve gelişen şehirleri, doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla birleşerek, benzersiz bir Açıkhava müzesi oluşturuyor. Ülkemizden pek çok turizm firması tarafından, çeşitli avantajlar ve şekillerde düzenlenen bosna hersek turları, ülkenin en güzel ve en tarihi bölümlerini kısa, orta ve uzun turlarla tanıtıyor ve tatilinizi daha önce hiç deneyimlemediğiniz anılar ve duygularla tamamlamanızı sağlıyor.

 

Bu ülkeyi ziyaret etmeyi amaçladığınızda en büyük yardımcınız olacak bosna turları rehberi sayesinde, görülebilecek pek çok önemli yerin neler olduğu, nasıl gidildiği gibi ayrıntılara ulaşacaksınız. Büyük lider ve Bilge Kral Aliya İzzet Begovic’ e selam ve saygı iletme şansıda bulabileceğiniz bosna turları, sanki ülkenizden hiç ayrılmadan Avrupa Tatili yapma duygusu uyandıracak türlü özelikleri bir arada barındırıyor. Bosna turları rehberi sayesinde gittiğiniz ve gördüğünüz her yerin, sahip olduğu büyük geçmiş özellikleriyle tanışabilecek ve bu acılarla yoğrulmuş deneyimli yerleşim coğrafyasından, size düşen pek çok şeyi alabileceksiniz. Çok farklı ve daha önce yaşamadığınız ve muhtemelen, dünyanın herhangi bir bölgesinde daha yaşayamayacağınız tatil deneyimi, çeşitli hisler ve unutulmaz anılara sebep olacak bu tatil fırsatını, çok ekonomik koşullar çerçevesinde gerçekleştirebilirsiniz. Bütçenize ve size uygun ekonomik koşullara sahip bir Bosna turu mutlaka bulabilirsiniz.