Boston bombacısı 10 yıl önce Türkiye'deydi

Muammer Güler, Bostan’daki saldırının Çeçen zanlısının 10 Temmuz 2003 tarihinde Türkiye’de olduğunu ve 10 gün süre burada kaldığını belirlediklerini söyledi.

Boston bombacısı 10 yıl önce Türkiyedeydi
19 Nisan 2013 Cuma 16:52 tarihinde eklendi, 1.064 kez okundu.

 

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Boston’daki saldırının faillerinden ölü olarak ele geçirilen zanlının 2003 yılında 10 gün Türkiye’de kaldığını açıkladı.
 
Bakan Muammer Güler, Budapeşte Süreci 5. Bakanlar Konferansı’nın yapıldığı Swissotel’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Boston’daki saldırıyla ilgili konuşan Bakan Güler, “15 Nisan tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston kentinde maratonun bitiş çizgisine yakın yerde meydana gelen patlamada 3 kişinin öldüğü 170’e yakın kişinin yaralandığı ifade edilmişti. Amerikan polisinin bu operasyonla ilgili olarak bu sabah bir operasyon yaptığı, 1 kişinin ölü ele geçirildiği, ele geçirilen kişilerin ikisinin Çeçen asıllı kardeş olduğu ve bunların bazı televizyonların veya haber kaynaklarının iddialarına göre Türkiye’den ABD’ye giden iki kardeş olduğu ifadesi yer aldı. Bu konuyla ilgili olarak derhal ilgili birimlere gerekli incelemeyi yaptırdık. İki kardeşten Tamerlan Tsarnaev isimli kişinin 1986 doğumlu olduğu, Kırgız pasaportuyla 9 Temmuz 2003 tarihinde İstanbul’dan giriş yaptığı, 19 Temmuz 2003 tarihinde de Ankara’dan çıkış yaptığı anlaşılmıştır” şeklinde konuştu.
 
"AİLE OLDUKLARI TAHMİN EDİLMEKTEDİR"
Operasyonda sağ olarak ele geçirilen Tamerlan Tsarnaev’in kardeşi olduğu ifade edilen Dzhokhar A. Tsarnaev’in ise Türkiye’ye giriş çıkışı olmadığının anlaşıldığını anlatan Güler, “1986 doğumlu Tamerlan Tsarnaev’in yani ölü ele geçirilen kişinin beraberinde 1988 doğumlu Bela, 1990 doğumlu Aleyna ve 1967 Maret isimli aynı soyadları taşıyan kişilerin de 9 Temmuz’da giriş yapıp, 19 Temmuz’da çıkış yaptıkları anlaşılmıştır. Yani aile oldukları tahmin edilmektedir. Türkiye ile herhangi bir ilgilerinin olmadığını tespit ettik” diye konuştu.
 
Bakan Muammer Güler, Tamerlan Tsarnaev’in 10 sene önce 10 günlük bir süre ile Türkiye’ye geliş-gidişinden başka bir kayıt ve bilgi olmadığını ifade ederek, “10 sene önce gelmişler, 10 gün kalıp ayrılmışlar. Ölü ele geçirilen Tamerlan Tsarnaev isimli kişi. Bazı Amerikan kaynaklı televizyon veya internet haberlerinin bu konuyla ilgili farklı iddialar var. Türkiye’de oturdukları, buradan gittikleri gibi. Böyle bir konu söz konusu değil. Ayrıca emniyet yetkililerimiz FBI yetkilileriyle, Amerikan yetkilileriyle de bu konuda bilgi paylaşımında bulunmuşlardır” dedi.

İHA