Boston Maratonu’nda 2 patlama

ABD’nin Massachusetts eyaletine bağlı Boston şehrinde gerçekleşen maraton koşusuna bombalı saldırı yapıldı.

Boston Maratonunda 2 patlama
15 Nisan 2013 Pazartesi 22:46 tarihinde eklendi, 1.473 kez okundu.

 

Boston Martonu’nun bitiş çizgisi yakınında iki kişinin hayatını kaybettiği patlamalarda yaralı sayasını CNN 28 olarak duyurdu. Patlama sonrası New York ve başkent Washington’da güvenlik tedbirleri artırıldı.
 
Boston Polis Departmanı patlamanın nedeninin henüz bilinmediğini belirtirken, araştırmanın geniş kapsamlı sürdüğünü açıkladı. 
 
Patlamanın maratonunun yapıldığı sırada yaşanması olayın terörist ya da radikal birilerinin saldırısı olabileceği yönündeki ihtimali güçlendiriyor. Patlamanın şehir merkezinin en işlek bölgelerinden birinde yaşanması da olayın yine bir saldırı olma yolundaki iddiaları güçlendiren unsur olarak görülüyor. 
 
Boston Polisi, patlamanın olduğu bölgede iki patlayıcı cihaz bulduğunu açıkladı. Polis bunların bomba mı yoksa başka türlü patlama cihazları mı olduğu konusunda ayrıntı vermedi. Polis, ilk patlamanın ardından ikinci patlamanın saniyeler sonra gerçekleştiğini de bildirdi. 
 
Patlama anını kaydeden yerel bir televizyonda yayınlanan görüntüde, maratona katılan bazı koşucuların bayraklı bölgeden geçtiği sırada önce ateş ardından ise dumanların sokağı kapladığı görülüyor. 
 
1897 yılından beri yapılan Boston Maratonu aynı zamanda dünyadaki en büyük 6 maratondan birisi. Yıllık ortalama 500 bin seyiricisi olan maratonun ön elemelerinden geçen yarışmacılar ancak katılabiliyor.

OBAMA: NE GEREKİYORSA YAPILSIN
 
Öte yandan Beyaz Saray yetkilileri Obama’nın patlamadan haberdar olduğunu bölgedeki yetkililere olaya müdahale ve patlamanın sebebinin araştırılması konusunda gerekli tüm yardımın yapılması direktifi verdiğini söyledi.

NEW YORK'TA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Boston Maratonu'nda yaşanan patlamaların ardından New York'ta güvenlik önlemleri artırıldı. NY polis departmanı yetkilisi Paul Browne tarafından yapılan açıklamaya göre özellikle Manhattan'ın simge mekanları ve ünlü otellerin koruma seviyesi yükseltildi.

Şehirde güvenliği sağlayan helikopterlerin sayısı artırıldı. New York Times Meydan'ında bulunan çok sayıda vatandaş olayı TV ekranlarından takip etti.

 

CİHAN