"Boston zanlısı kanlar içindeydi"

Boston Maratonu’na bombalı saldırı yaptığı şüphesi ile yaralı olarak ele geçirilen Djohar Tsarnaev’in hastaneye getirildğ,inde kanlar içinde olduğu belirtildi.

Boston zanlısı kanlar içindeydi
01 Mayıs 2013 Çarşamba 21:30 tarihinde eklendi.

 

Yakalandıktan sonra Beth İsrail hastanesine Djohar’ın her tarafının kan içinde olduğunu belirten hastane çalışanı, burada yapılan işlemleri bir bir anlattı.
 
19 Nisan cuma akşamı geç saatlerde hastaneye Djohar’ın getirildiğini belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen görevli, 19 yaşındaki zanlının ilk geldiği sırada hiçbir tepki vermediğini kaydetti. Ameliyat bölgesine getirildiğinde Djohar’dan ilk defa ‘inilti’ sesi duyulduğunu aktaran hastane çalışanı, ancak ağzından bir kelimenin dahi çıkmadığını söyledi. 
 
Hastanede 8 ila 10 görevlinin Djohar’a müdahale ederek hayatta tutunması için çabaladığını aktaran görevli, zanlının göğüs bölgesinden iki defa ameliyata alındığını aktardı. Aynı çalışan Djohar’ın boğazından ve bacaklarından ciddi yaralar aldığına dikkat çekti. Djohar’ın ameliyathaneye alındığında başında Federal Soruşturma Ofisi (FBI) görevlisinin de hazır beklediğini kaydetti Hastane görevlisi, Djohar’ın çok kısa sürede iyileşme gösterdiğini de söyledi. . 
 
Djohar, U.S. Marshals görevlilerinin korumasında geçtiğimiz günlerde Beth İsreal hastanesinden alınarak mahkumların yattığı ve Boston şehrine 40 mil (65 kilometre) uzaklıktaki Federal Devens Tıp Merkezi'ne sevk edilmişti.

CİHAN