"Botanik Exposu Antalya'da"

Başbakan yardımcısı Arınç, Expo Antalya'nın 2016'da 20. botanik exposu olarak yapılacağı müjdesini verdi. Arınç, bununla ilgili kanunun hazırlanması çalışmalarının başladığını belirtti.

Botanik Exposu Antalyada
16 Aralık 2011 Cuma 20:35 tarihinde eklendi, 3.819 kez okundu.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de toplantıda kendi alanıyla ilgili bir konuda hem bilgi, hem de müjde verdiğini anlatan Arınç, şunları söyledi: 
    
"Türkiye olimpiyatlar ve dünya kupasından sonra en büyük uluslararası organizasyon olan ve ilk kez 1851'de Londra'da yapılan, bugüne kadar 299 kez gerçekleştirilmiş expolardan birine ilk defa evsahipliği yapma imkanına kavuştu. 2016 yılında düzenlenecek çiçek ve çocuk temalı botanik exposuna ev sahipliği yapması 23 Kasım 2011 tarihinde kabul edildi ve expo bayrağı ülkemize teslim edilmiş. Expo Antalya 2016'da 20'inci botanik exposu olarak yapılacaktır, bununla ilgili kanunun hazırlanması çalışmaları başlamış bulunmaktadır." 
    
Antalya'ya yılda 8 milyon dolayında turist geldiğini hatırlatan Arınç, düzenlenecek expo dolayısıyla yüzlerce etkinlik gerçekleştirileceğini, başta tarım müzesi ve expo kulesi olmak üzere pek çok kalıcı eser inşa edileceğini ve etkinlik sonrasında da bu yerlerin ziyarete açık olacağını belirtti. 
    
Arınç, "Dolayısıyla 2016 botanik exposunun Türkiye'de ve Antalya'da yapılması kararlaştırılmış ve bayrak Türkiye'ye teslim edilmiş bulunmaktadır" dedi. 
    
Bakanlar Kurulu'nda, AB ile ilgili gelinen noktanın ilgili bakan tarafından bilgi olarak sunulduğunu, diğer konularda da karşılıklı görüşmeler yapıldığını ifade eden Arınç, "Sayın Başbakanımız 4.5 saat süren Bakanlar Kurulumuzda aralıksız olarak çalışmalara nezaret etmiştir" dedi.