Botoks ile Kırışıklıklarınızdan Kurtulun

Yaşlanmanın etkisi ile cilt esnekliğini kaybeder. Esnekliğini kaybeden ciltte kırışıklıklar, ince çizgiler gibi bazı deformasyonlar meydana gelmektedir.

Botoks ile Kırışıklıklarınızdan Kurtulun
01 Temmuz 2019 Pazartesi 17:57 tarihinde eklendi, 2.847 kez okundu.

Yaşlanmanın etkisi ile cilt esnekliğini kaybeder. Esnekliğini kaybeden ciltte kırışıklıklar, ince çizgiler gibi bazı deformasyonlar meydana gelmektedir. Ciltteki bu form kaybının önüne geçen en etkili tedavi yöntemi botokstur. Botoks uygulaması, kas hareketlerinin önüne geçerek kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü düzelten yönteme verilen isimdir. Dünyada en çok tercih edilen ve kullanılan kırışık düzeltici yöntemdir ve uygulaması güvenilir ve kolaydır. Medikal tedavilerde kullanılabildiği gibi yüz kaslarının rahatlamasını sağlamak amacıyla da kullanılabilen bir maddedir. Bu uygulama sayesinde cerrahi bir müdahale bulunmadan cilt görünümü daha canlı ve dinamik hale gelebilmektedir.

Botoks maddesinin üretildiği Clostridium Botulinum sinir sistemini hedef alır ve sinirler arasındaki sinyallerin efektif çalışmasının önüne geçer. Bu sayede cilt üzerinde oluşan kırışıklıklar üzerinde düzgünleştirici bir etki yaratır. Botoks uygulamasının herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Pek çok kişi için bu uygulama gençlik iksiri olarak kullanılmaktadır. Botoks uygulaması ile boyunda oluşan dikey çizgiler, kaşlar arasında oluşan kırışıklıklar ve çizgiler, kazayağı olarak adlandırılan göz kenarlarında oluşan kırışıklıklar ve alında belirginleşen yatay çizgilerin yok edilmesi için uygulanmaktadır. Uygulama sayesinde bu bölgelerdeki çizgilerin görünümünde önemli oranda azalma meydana gelmektedir.

Botoksun Fonksiyonları Nelerdir?

Botoks maddesinin üretildiği botulinum başarılı ve değerli bir proteindir ve tedavilerde olumlu destek sağladığı klinik olarak kanıtlanmıştır. Botoks uygulamasında kişiye çok küçük bir dozda botoks maddesi enjekte edilir ve sinir hücrelerinden gelen sinyallerin kaslara ulaşması bu madde sayesinde engellenir. Botoks uygulamasında kasların kasılması için sinirler, sinir uçlarının kas hücrelerinin birleştiği yerde asetilkolin adı verilen bir kimyasal salınımı yapar. Asetilkolin kas hücrelerindeki reseptörlere yapışır ve kas hücrelerinin kasılmasını sağlar. Enjekte edilen botoks uygulaması ile asetilkolinin salınması önlenir ve kas kasılmalarında azalmalar olur. Bu azalmalar sayesinde, ciltte meydana gelen kırışıklık ve ince çizgilerin görünürlüğünde azalma meydana gelir. Botoksun kozmetik endüstrisinde yaygın olarak kullanılmasının en önemli sebeplerinden biri, cilt üzerindeki form kaybının önüne geçmesi ve olumlu etkiler bırakmasıdır.

Botoks Uygulamaları Nerelerde Kullanılır?

Botoks uygulamasının en yaygın kullanıldığı alan yüz kırışıklıkları ve ince çizgilerin görünümünü azaltmak için bir tedavi yöntemi olarak kullanılmasıdır. Ancak estetik uygulamalar dışında gözlerde meydana gelen yaralar, migren, aşırı terleme de dahil olmak üzere 20den fazla farklı tıbbi durumu tedavi etmek için botoks uygulaması kullanılmaktadır. Botoks uygulaması şu anda aşağıda bahsedeceğim uygulamalar için onaylanmıştır. • Aşırı koltuk altı terlemesi • Aşırı avuç içi terlemesi • Boyunda oluşan dikey çizgiler • Kaşlar arasında oluşan kırışıklıklar ve ince çizgiler • Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar (kazayağı) Kozmetik endüstrisinin yanında bazı medikal problemlerde de etkili bir çözüm olan botoksun kalıcılık süresi pek çok değişkenden dolayı çeşitlilik gösterir. Ortalama kalıcılık süresi yaklaşık olarak 4-6 ay arasındadır. Ancak kullanılan doz, uygulama bölgesi, kişinin yaşı gibi etkenlere dayanmaktadır. Uygulamanın etkisi kaybolduğunda cilt eski formuna geri döner. Düzenli olarak botoks uygulaması yapıldığında uygulamanın etkisinin daha uzun süre devam ettiği gözlenmiştir. Botoks uygulamaları sinirlerin kaslar ile ilişkisinin dahil olduğu pek çok problemde de kullanılabilmektedir. Ancak bazı hastalık ve sorunlar için yeterli klinik araştırma bulunmadığından uygulama ile kesin sonuçlar elde edileceğinin garantisi bulunmamaktadır. Ancak etkisi klinik olarak onaylanmış alanlardan botoks güvenle tercih edilebilir bir uygulamadır. Bu uygulamalardan herhangi birine uygunluğunuzu kontrol edebilmek için Dr.Mustafa Karataş ile iletişime geçerek, kendisinin bu alandaki tecrübelerinden yararlanarak uygulamaya uygunluğunuzu kontrol edebilirsiniz.