Botoksla migren tedavisi

Antalya’da yaşayan 7 yıllık migren hastası İsveçli vatandaş, botoks yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Botoksla migren tedavisi
14 Ocak 2013 Pazartesi 13:11 tarihinde eklendi.

 

Bir seyahat acentesinde çalışan Elin Maria Svedenlind, işi nedeniyle çok seyahat ettiğini ve yoğun iş temposunda migren ataklarının kendisini çok zorladığını ifade etti. 7 yıldır her ayın yaklaşık 25 gününü kusma ve baş dönmesi ile birlikte gelen migren ataklarıyla yaşadığını belirten Svedenlind, artık bu süreci kabullendiğini kaydetti. 
 
Antalya Memorial Hastanesi’nde gördüğü tedavi ile migren ağrılarından kurtulduğunu açıklayan İsveçli Svedenlind, “Botoksu Hollywood yıldızları tarafından uygulanan kırışıkları gideren bir gençleşme yöntemi olarak görüyordum. Birçok farklı kaynaktan migrenin botoks tedavisinin eğer işlem uzman kişiler tarafından yapılmaz ise mimiklerin değişmesine ya da örneğin kaşın düşmesine yol açabileceğini de okudum. Ancak doktorum Bilge Hanım’ın kendisinin bir migren hastası olarak botoks ile tedavi olduğunu söylemesi tedaviyi kabul etmemi sağladı.” diye konuştu.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Uz. Dr. Bilge Çetin, Svedenlind’in 3 aydan uzun süreyle ayda 8 ve üzerinde migren atağı yaşanması olarak tarif edilen kronik migren hastası olduğunu söyledi. Kronik migrenin en etkili tedavi şeklinin botoks uygulaması olduğunu anlatan Uz. Dr. Çetin, böylelikle migren hastalarının ilaca bağımlı bir hayattan da kurtulduğunu vurguladı. Herhangi bir yan etkisi olmayan, yaklaşık 10 dakika süren bir enjeksiyon işleminden oluşan botoks tedavisinden sonra istirahate de ihtiyaç duyulmadığını ifade eden Uz. Dr. Çetin, botoksun migren tedavisinde alın, şakaklar, ense,  boyun bölgelerinde belirli noktalara ve derialtına ‘botulinum toksini’ enjekte edilerek uygulandığını anlattı. 
 
Uz. Dr. Çetin, botoks ilacının etki süresinin 6 ay ile sınırlı olduğunu, tedavinin devamı için yılda 2–3 kez tekrarlanması gerektiği hatırlattı.

CİHAN