Boya kokusu kimyasal zannedildi

Kilis Devlet Hastanesi'nde yayılan koku, kimyasal endişesi oluşturdu.

03 Eylül 2013 Salı 18:39 tarihinde eklendi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, bazı basın ve yayın organlarında "Kilis Devlet Hastanesi’nde kimyasal silah tehlikesi" yaşandığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Dün akşam geç saatlerinde Kilis Devlet Hastanesi'ndeki Suriye uyruklu bir vatandaşın kimyasala maruz kaldığı ileri sürülerek hastane teyakkuza geçti. Kimyasal bir tehlikenin olmadığını belirten Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yazılı açıklama yaparak herhangi bir endişeye gerek duyulmamasını ifade etti.

Vali Tapsız şu açıklamalarda bulundu: "Suriye sınırında 2 Eylül Pazartesi günü saat 21.17 civarında yüksekten düşme vakası olarak Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilen Suriye uyruklu Abdurrahman Kaplavyi isimli hastanın acil servise başvurusu gerçekleşmiş, hastanın genel muayenesinde herhangi bir bulguya rastlanmamış olup bilinci kapalı hastanın akciğer rahatsızlığı ön tanısına bağlı olarak olası kimyasal gaz riski için İl AFAD Müdürlüğü KBRN ekibi hastaneye çağrılmıştır.

Yapılan inceleme ve ölçümler sonucunda kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. Hasta akciğer enfeksiyonu ön tanısıyla yoğun bakımda tedaviye alınmıştır."

"BOYA KOKUSU KİMYASAL ZANNEDİLDİ"

Dün akşam yaşanılan olayın yanlış anlaşılma olduğunu belirten Kilis Sağlık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Reşit Başsimitçi, hastanenin acil servisinin yeni boyandığını, insanların yayılan bu kokudan tedirgin olduğunu ifade etti. Uzman kişilerin incelemelerinin ardından herhangi bir tehlikenin olmadığını kaydeden Başsimitçi, kimyasal saldırı karşısında gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.


CİHAN