"Böyle sevineni ilk kez gördüm"

Fenerbaçeli Dirk Kuyt, Galatasaraylı futbolcuların saha içindeki kutlamalarından rahatsız olduğunu ve hayatında kaybettikten sonra kutlama yapan takımı ilk kez gördüğünü söyledi.

Böyle sevineni ilk kez gördüm
12 Mayıs 2013 Pazar 23:16 tarihinde eklendi.

Basın toplantısına çocukları ile birlikte katılan tecrübeli oyuncu, Sarı-lacivertli takımın derbide Galatasaray'ı 2-1 yendiği maç sonunda açıklamalarda bulundu.


Hollandalı futbolcu, derbi maçta kazanmak için gereken ruhu ortaya koyduklarını belirterek, "Fenerbahçe için gururlu bir gündü. Kazanmayı hakettiğimizi söylemek istiyorum. Maçı nasıl kazandığımızdan bahsetmek gerekirse dün Egemen son anda sakatlandı. Bugün üç sakat oyuncu ile mücadele ettik. Kazanmak için gereken ruhu ortaya koyduk. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum." diye konuştu.
 
Bir gazetecinin maç sonunda Galatasaraylı futbolcuların saha içindeki kutlamalarını sorması üzerine tecrübeli oyuncu, şunları dile getirdi:
 
"Galatasaray'ın birçok oyuncusunun saha içindeki tavırlarından rahatsız oldum. Hayatımda kaybettikten sonra kutlama yapan takımı ilk kez görüyorum. Geçen seneki son şampiyonluk maçında neler yaşandığını herkes biliyor. Türkler son derece duygusallar. Türkiye'nin kültürüne ait birşey. Galatasaraylıların neden bir provakasyon içinde olduklarını anlamak mümkün değil. Şampiyonsanız şampiyon gibi davranmanız gerekiyor. Biz bundan sonrasına bakacağız. Çok fazla maç oynadık başarılı olduk. Uzun süre üç kulvarda oynadık. Türkiye Ligi'ni şampiyon olamadığımız için üzgünüz. Çarşamba günkü Amsterdam'da olamayacağımız için üzgünüz. Bu takımın bu kulübün geleceği için çok olumluyuz. Burada büyük başarı olacaktır ben bu başarının bir paçası olmak istiyorum."
 
Basın toplantısına katılan Hasan Ali Kaldırım "Rakibi oynatmamaya çalıştık, bunu başardık. Hakem kötü pozisyonda penaltı çaldı ve geriye düştük. Ancak ne olursa olsun maçı kazanmasını bildik. Belki farklı bile kazanabilirdik. İkinci yarı skoru korumaya çalıştık. Bugün kazandığımız için mutluyuz. Galibiyeti taraftarlara armağan ediyoruz. Karabükspor ve kupadaki Trabzonspor maçlarını kazanıp ligi tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.
 
Bir gazetecinin "Maç sonunda hem Galatasaraylı futbolcular hem de Fenerbahçeli futbolcular galibiyeti kutladı. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna ise genç oyuncu, "Onlar geçen hafta şampiyon olmuştular. Burada sevinmek istediler. Bizde galibiyeti kutladık. Bunların doğal düşünüyorum."

CİHAN