Boynuzlardan üretilen eşyalar, EMİTT'te sergilenecek

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren Birol Bastonculuk, bir ilke imza attı. Firma, Uganda'dan sipariş ettiği boynuzlarla, su bardağı, fincan takımı, çerezlik, meyvelik ve servis tabakları yaptı. Ayrıca, sığır boynuzundan da baston üretimine başlanacak.

Boynuzlardan üretilen eşyalar, EMİTTte sergilenecek
23 Ocak 2014 Perşembe 15:50 tarihinde eklendi.

İşletme sahibi Cumali Birol, "Biliyorsunuz boynuz keratindir. Keratin oluşumundan dolayı kesinle mikrop kabul etmediği ve hijyenik bir üründür. Bu hijyenik oluşumun yanında vücuttaki elektriği alıyor." dedi. Bu araştırma ile birlikte dünyada bir ilki başardıklarını anlatan Birol, "Bu boynuzla ilk deneme aşamasında su bardağı, fincan takımı, çerezlik, meyvelik ve servis tabakları imal etmeye başladık. Bu yaptığımız mutfak eşyalarını EMİTT'te vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. 30 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Turizm ve seyahat fuarına İstanbul TÜYAP Kongre Merkezin de yaklaşık 60 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Bitlis Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından davet edildik." diye konuştu.

Bu çalışmanın yanı sıra sığır boynuzdan, hiçbir katkı maddesi kullanmadan yeni bostanlar imal ettiklerini anlatan Birol, "Yaptığımız bastonlar insan sağlığı açısında önemli bir yer almaktadır. Bu bizim için büyük bir çığır açacaktır. Netice itibariyle yeni bir ürün yeni bir pazar ve insanlarımız da organik ürün arıyor. Bu organik ürünleri ararken ister istemez her şeyi inceliyor. Plastik ürünlerin kansorojen madde içeriyor. Bu plastikten ayrılmak ve kopmak için insanlar yeni arayışlara sevk etti. İnanıyorum ki bu yaptığımız yeni çalışmayla piyasada büyük bir rağbet göreceğiz. Bu çalışma hem bizim hem ilçemiz için yeni bir ekonomik getiri olacak. Bunun yanında 15 yakın bir işçi de çalışmış olacaktır." dedi. 


CİHAN