Boyun fıtığına ozon tedavisi

Doç. Dr. Cengiz Bahadır, sırt ağrısının boyun fıtığı işareti olabileceğini söyledi.

15 Ağustos 2013 Perşembe 12:35 tarihinde eklendi.

Boyun fıtığında ozon tedavisinin olumlu sonuç verdiğini hatırlatan Bahadır, “Çoğu vakalarda ilaç tedavisi ve fizik tedavi ile sonuç alınabilirse de bazen düzelme zaman alabilir. Cerrahi nadiren gerekir. Ozon tedavisi ise hızlı sonuç veriyor.” dedi.

MR görüntüleme ile boyun fıtığına kolaylıkla tanı koyulduğunu belirten Bahadır, ilaç tedavisinin sinir köküne baskı yaptığı gerekçesiyle kortizon tedavisi yararlı olacağını ifade etti. Tedavide ozon yönteminin de önemli olduğunun altını çizen Bahadır, “Boyunluk tedavisi şiddetli ağrı dolayısıyla başını taşımakta ve boyun hareketlerinde aşırı ağrısı olan vakalarda kullanılabilir. Hafif vakalarda kaslarda zayıflamaya yol açacağından boyunluk verilmemelidir. Bu tedavilerin etkili olmadığı vakalarda fizik tedavi ilk seçilecek tedavi yöntemdir. Cerrahi nadiren gerekir. Ağrıları tedaviye rağmen şiddetli olan hastalarda daha etkili ve hızlı sonuç veren tedaviler devreye sokulmalıdır. Bunlarında başında, son dönemlerde özellikle bel fıtığında giderek artan kullanımıyla ozon tedavisi gelmektedir. Ozon son derece etkili bir gaz olduğundan çok küçük dozları bile tedavi için yeterli olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ozon enjeksiyonu sırasında ince iğne uçları kullanıldığını söyleyen Bahadır, ozon tedavisi hakkında şunları söyledi: “İğnenin kendisi pek ağrı yapmaz. Bununla beraber hasta uygulanan ozona ait yanma ve ağrı hissedebilir. Enjeksiyon ağrısı bir kaç dakika içinde çabucak geçer. Ozon tedavisinin en önemli özelliği fıtık ağrısını daha ilk enjeksiyondan hemen sonra çok hızlı bir şekilde azaltmasıdır. Ağrı azalması bazen 5-6. seanslardan sonraya kadar sarkabilir.”


CİHAN