Bozcaada'da kanalizasyon isyanı

Bozcaada sakinleri kanalizasyonun 10 yıldır direkt denize verilmesine isyan ediyor. İmza toplayan adalılar tam 3 yıldır sonuç alamıyor...

Bozcaadada kanalizasyon isyanı
29 Temmuz 2013 Pazartesi 10:39 tarihinde eklendi.
Turizm sektörünün en hızlı gelişen merkezlerinden Bozcaada’da kanalizasyon sorunu yaşanıyor. Anakaraya sadece 6 km uzaklıkta olan Bozcaada, yaklaşık 10 yıldır kanalizasyon sorunuyla boğuşuyor.

Doğal güzelliklerini koruyarak kasaba kültürünü geliştiren adanın, Poyraz Limanı’ndan denize kanalizasyon atıklarının verilmesi ada halkını isyan ettiriyor. Ulaşımı kolay olduğu için özellikle her hafta sonunda günübirlik tatilcilerin akın ettiği Bozcaada’nın en bakir koylarından olan Poyraz Limanı’ndan bırakılan kanalizasyon sularına çözüm bulunması için Bozcaada Forumu 565 kişiden imza topladı. Atık suların artık insan sağlığını etkilemeye başladığını söyleyen adalılar, limanın Bekçibayırı mevkiinde kanalizasyonların hiçbir işleme tabii tutulmadan denize verildiğini fotoğraf ve videolarla belgeledi.
 
Suç duyurusu yolda
Bekçibayırı’ndaki kanalizasyon için 3 yıl önce resmi başvuru yaptıklarını belirten adalılar, halen bir önlem alınmadığını söyleyerek geçtiğimiz gün Bozcaada Kaymakamlığı’na gitti.
 
Kum renk değiştirdi
Bozcaadalılar, her geçen gün kötü kokunun arttığını, kayaların ve sahildeki kumların renk değiştirmeye başladığını belirtti. İmzalı dilekçeyi kaymakamlığa sunan Bozcaadalılar, turizmin de olumsuz etkilendiğini söyleyerek adaya gelenlerin artık Poyraz Limanı’na gitmekten vazgeçtiğini vurguladı. Çevre ve Orman Bakanlığı, Çanakkale Valiliği Çevre ve İl Şehircilik Müdürlüğü, Bozcaada Kaymakamlığı ve Bozcaada Belediyesi’ne 2009 ve 2010 yılında da benzer dilekçeler verdiklerini söyleyen Bozcaada Forumu üyeleri, kanalizasyonunun denize boşaltılmasının devamı halinde konuyu savcılığa taşıyacaklarını da belirtti.

Milliyet