Bozdağ'dan Bilal Erdoğan açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hem hukukun üstünlüğüne hem de insanların haysiyetini ve onurunu koruyacak bir biçimde soruşturma ve kovuşturmaların yürütülmesi hususuna herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etti.

Bozdağdan Bilal Erdoğan açıklaması
16 Ocak 2014 Perşembe 21:19 tarihinde eklendi.
 
"İnsanlar yargılanmadan damgalanırsa mahkemeler berat kararı verseler de, o damgayı kaldırmak kolay olmuyor, lekelenmeme hakkı soruşturma sürecinde herkesten önce, yargı tarafından dikkate alınmalıdır." diyen Bozdağ, şöyle devam etti: "Soruşturmanın gizliliği büyük bir hassasiyet gösterilerek yerine getirilmelidir. Türkiye epeyce bir zamandır, medya ile beraber soruşturmaların yapıldığı, insanların hak ve hukuklarının gözetilmediği bir manzara ile karşı karşıya.

Bu manzaradan, rahatsızım. Bundan sonraki süreçlerde Türkiye'nin böyle manzaralarla karşılaşmaması için birlikte çalışmamız lazım. HSYK Kanunun da değişiklik yapan bu teklifin HSYK üzerindeki tartışmaları dindirmeyeceğini biliyorum.

Bu konuda siyasi partilerin bir araya gelerek Anayasa'nın 159. maddesinde uzlaşma ile bir değişiklik yapma ihtiyacı ortadan kalkmamıştır. Yaşananlar bu ihtiyacı çok açık bir şekilde göstermektedir. Bundan sonraki süreçlerde siyasi partiler bir araya gelerek olumlu adım atarlar, her olumlu adıma katkı verecek olduğumuzu, uzlaşma ile Anayasa'nın 159. maddesinin değişikliğinin Türkiye'ye çok büyük yararlar sağlayacağına inanıyorum."
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın hakkında yakalama ve gözaltı kararı olduğuna ilişkin iddialar konusunda ise Bozdağ, "Onunla ilgili bir yakalama ve gözaltı kararı olmadığını ifade etmek isterim. Olmayan bir kararın kaldırılması söz konusu değildir. Türkiye'den ayrılması, başka bir ülkeye gitmesi, gizlenmesi, saklanması gibi iddiaların hepsi gerçek dışıdır. Bunların hepsi hükümetimizi, Başbakanımız'ı yıpratmaya dönük haberlerin basında yer almasından ibarettir." karşılığını verdi.

CİHAN