Bozkurt polislerin başı belaya girdi

Sivas'ta polis gününde "bozkurtlar" diye slogan atan polisler için soruşturma başlatıldı

Bozkurt polislerin başı belaya girdi
26 Nisan 2011 Salı 08:18 tarihinde eklendi, 1.536 kez okundu.

 

Sivas'ta 10 Nisan Polis Günü etkinlikleri çerçevesinde yürüyüş yapan özel harekat polislerinin 'Bozkurtlar' sloganı atması soruşturma konusu oldu.
 
İnternet ortamında paylaşan görüntülerle ilgili değerlendirme yapan Vali Ali Kolat, "Polisin neyi söyleyip söylemeyeceği bellidir. Yersiz atılan bir slogan." dedi.
 
10 Nisan 2011 tarihinde tören geçişi yapan polislerin, törenden dönerken Atatürk Caddesi üzerinde kaydedilen görüntüleri bugün çeşitli internet sitelerinde haber konusu oldu. Ozan Arif'in bestelediği 'Ölmez bu hareket, ölmez bu dava' adlı türküsünü koro halinde seslendiren polisler, 'Kim bunlar' diye bağırılarak sorulan soruya 'Bozkurtlar' diye karşılık veriyor. Soru ve cevap birkaç kez tekrarlanıyor. İçişleri Bakanlığı ve Sivas Valiliği, kaldırımdaki bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kayda alınan bu görüntü internette yayınlanınca harekete geçti. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Vali Ali Kolat, olayda art niyet olup olmadığının araştırıldığını söyledi. Polislerin törenlerde neyi söyleyip söylemeyeceğinin belli olduğunu ifade eden Kolat, yapılanın yersiz ve yanlış olduğunu dile getirdi. Kolat, "Yersiz söylenen bir şey. Olayla ilgili soruşturma açacağız. Art niyetli olup olmadığının ortaya çıkarılmasının ardından gereken neyse yapılacak." diye konuştu.

Milliyet